Cine au fost femeile din viața lui Constantin Brâncuși

Cine au fost femeile din viața lui Constantin Brâncuși

Constantin Brâncuși este una dintre cele mai marcante personalități ale României. S-a născut pe data de 19 februarie 1876 la Hobița, în județul Gorj și a murit pe data de 16 martie 1957 în Franța, la Paris. Constantin Brâncuși a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

El a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii l-au desemnat, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi. pe care îl pronunță după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

Până în prezent se cunosc destul de puține detalii despre felul în care a decurs viața acestui mare artist, ci mai degrabă s-a pus mereu accentul creeațiile sale. Practic, omul Brâncuşi a fost strivit de cioburile propriei statui, precum Zamolxe din piesa cu acelaşi titlu a lui Lucian Blaga. Este inexplicabil cum de s-a putut întâmpla acest lucru într-un interval de timp atât de scurt, dar în orice caz e bine că s-a întâmplat, chiar dacă pentru asta a trebuit să sacrifice oameni apropiaţi, prieteni, femei, scrie certitudinea.ro. Brâncuși s-ar fi folosit de ei pur și simplu doar pentru a-şi atinge ţelul.

Acest comportament a avut și un preț. Acesta a fost chiar magnitudinea operei, care și astăzi este apreciată, dar și singurătatea tristă în care a trăit Constantin Brâncuși în ultimii ani de viață.

Femeile din viața lui Constantin Brâncuși

De-a lungul timpului, au circulat tot felul de informații despre femeile din viața artistului. Se știe că cele care i-au trecut pragul lui Constantin Brâncuși, au trecut și prin patul acestuia din locuința-șantier. Scultorul s-a bucurat de ele, dar nu le-a oferit nimic în schimb, ci doar le-a transformat în statui. Cucerile sale nu au fost niciodată un motiv de laudă pentru el. Tot ce se știe despre aceste femei s-a aflat chiar de la ele sau de la alți martori.

Pentru a afla cine sunt câteva dintre femeile mai mult sau mai puțin celebre care au trecut prin patul lui Constantin Brâncuși, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: crestinortodox.ro, certitudinea.ro, bazavan.ro, pinterest

Mihaela Tudor

Citește și:

Arhaicul lui Brancuși întâlnește rafinamentul lui Pogany în „Nu mă uita'

Bucharest Film Studios se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru Cumințenia pământului'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber