Ciao, bella! Ce să faci în orașul medieval al Italiei

Florenta

Parfumata Florența te cucerește iremediabil prin arhitectura Renașterii Italiene. Clădirile impunătoare, domul, construcțiile din cărămizi roșii și străzile cu pietre neșlefuite sunt exact ca în vremea Familiei de Medici.

Florenta

Considerat, pe bună dreptate, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, Florența te întâmpină cu zone istorice amestecate armonios cu locurile cosmopolite, pe care trebuie neapărat să le vizitezi în cadrul unui city break de neuitat.

Gustă din preparatele tradiționale

Dacă ești fascinată de bucătăria italiană, trebuie să știi că Florența este cel mai bun exemplu de oraș unde se mănâncă bine tradițional și cu bani puțini. Terasele cu vederi extraordinare îți servesc preparatele într-o manieră de lux. Risotto cu legume, Cannelloni cu pui, Penne alla vodka, pizza cu scoici, spaghetti carbonara sau deliciosul desert Panna Cotta cu cafea sunt doar câteva dintre rețetele pe care este musai să le încerci și care îți vor face poftă să străbați aleile învechite ale orașului.

Imortalizează apusul soarelui de pe Ponte Vecchio

Nimic nu poate fi mai fascinant în Florența decât să admiri peisajele care par rupte din rai. Cel mai bun loc de unde poți vedea orașul în toată splendoarea lui este podul vechi, cunoscut sub denumirea de Ponte Vecchio. Locul este vizitat în permanență de către turiști, dar mai ales de muzicieni care dau spectacole și creează o atmosferă festivă.

Plimbări în grădinile orașului

Parcul Boboli este unul dintre cele mai frumoase obiective din oraș. Amenajate din dorința Familiei de Medici, locul te poartă către perioada secolului al XVI-lea, grație statuetelor și decorațiunilor vechi. Parcul este structurat în mai multe zone, fiecare parte poartă semnătura unor artiști celebri și au anumite tematici. De exemplu, poți vizita Kaffeehaus, o grădină în trepte în stil roccoco, Grădina Cavalerilor, care miroase adorabil datorită aleilor cu trandafiri, sau Viottolone și Isolotto, o mică insuliță cu o alee flancată de chiparoși și statui.

de Mădălina Isar

 

City Break Florența http://sejur.besttourism.ro/Italia/Florenta/43292/City-break-Florenta–Hotel-Malaspina-3/287215.html

Hotel Malaspina 3*- de la 429 euro/persoană, 3 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/226332.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber