Cheia dezvoltării personale: Să-ţi găseşti vocaţia!

ana

Lumea astrologilor şi energoterapeuţilor de elită este o lume foarte mică. Două istorii ale unor femei deosebite pasionate de ştiinţele unor domenii de graniţă, ce şi-au schimbat profesia şi au aflat o cale către propria reuşită.

Inginer mecanic, conform specializarii sale, ieşeanca Anca Gabriela Tăutu a pornit brusc, să înveţe stiinţa astrologică, reuşind să-şi convertească vechea profesie într-o nouă carieră de succes şi devenind un specialist de renume în domeniu.

ana-2Contactul serios cu astrologia şi cu cărţile de „specialitate extrasens' s-a produs imediat dupa 89, când am fost autodidact până la primul curs de astrologie, apoi am absolvit astrologie şi numerologie la «Şcoala Fidelia» fiindcă un astrolog de nivel înalt are nevoie de studiu.

Între timp am studiat domenii paralele, am experimentat percepţiile extrasenzoriale şi am practicat diferite forme de terapie energetică, lăsând, poate, să treacă prea mult timp până ce pasiunea mea să devină şi noua mea profesie, căci în România, meseria de astrolog este inclusă în Codul ocupaţiilor, iar diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii.

La început au fost cristalele şi radiestezia, o perioadă în care am întâlnit mulţi oameni cu diverse probleme şi am acumulat experienţa în descifrarea personalităţii umane şi în dezvoltarea potenţialului propriu al fiecăruia.

Am simţit, însă, la un moment dat că aceste forme de cunoaştere mă îndrumă către altceva mult mai cuprinzator şi am dezvoltat propria metodă de analiză astrologică.

„Învaţă să reacţionezi˝

Am experimentat esenţa tuturor «teoriilor» privind dezvoltarea personală pe care le-am descoperit şi anume că, indiferent de calea pe care o alegem, motorul tuturor acţiunilor noastre şi generatorul oricărui rezultat este gândul nostru.

În mod obişnuit, se consideră că un horoscop este folosit pentru a descrie evenimentele principale pe care le-ar avea de parcurs consultantul. Iar oamenii sunt încă marcaţi de idei preconcepute, false, cum ar fi că există zodii bune şi zodii rele, că planetele retrograde înseamnă doar eşecuri, ori ca Saturn este exclusiv rău, iar Jupiter cel mai bun.
Astrologia poate oferi o paletă mult mai largă de informaţii, o astrogramă poate descrie felul de a reacţiona în faţa unor contexte date, dar bineînţeles că oferă informaţii şi despre situaţiile exterioare, despre posibilitatea producerii unor evenimente.

Cum, însă, uneori reacţionăm automat, în baza unor experienţe de viaţă deja consumate, o analiză bine făcută ne permite să ne cunoaştem reacţiile în faţa unei situaţii date şi ne poate ajuta să evitam un eşec sau să profităm de o şansă pe care poate că nici nu o sesizam altfel.

Abordată cu seriozitate şi responsabilitate, astrologia dezvoltării personale îţi arată cine esti cu adevărat, care sunt resursele de care dispui şi pe care le putem valorifica, pentru a ne construi pe noi înşine, în varianta pe care noi o considerăm cea mai fericită.

geaŞcoala despre arta care vindecă

Geanina Vatamanu, o profesoară din România, cu două facultăţi şi un doctorat, îşi schimbă profesia şi caută răspunsuri despre energiile care ne vindecă, într-un proiect de şcoală altfel, o şcoală de „artă vie.

În plină tinereţe, am trăit într-o lume de suferinţă, în care boala pe care o aveam era incurabilă pentru medicina alopată.

Terminasem o facultate de arte şi aveam doi copii mici, iar universul meu se îngustase treptat, fără să îmi dau seama.

Până într-o zi când, împovarată de întrebari şi de durere, am zis: gata, nu mai vreau să sufar. Vreau să fiu fericită, refuz să fiu bolnavă, refuz să nu fiu iubită, refuz să mă mai plâng.

M-am înscris la un master, căci simţeam că mă plafonez pe zi ce trecea, dar am fost luată parcă pe sus şi ghidată către Facultatea de Filosofie: creatologie, semiotică, fizica cuantică şi psihologie, Jung şi mandalele sale, Emoto şi mesajele ascunse din apă, Lorenz cu efectul fluturelui, Mandelbrot şi geometria fractală, Green şi teoria câmpului unificat…

Educaţie creativă

După cei trei ani de studii doctorale, am părăsit învăţământul clasic, fără să stau deloc pe gânduri, şi am pornit proiectul Centrului de artă şi ştiinţe aplicate „Şcoala Vie, aplicând principiile designului sinergetic, sanogen, care este viu prin concept -fotografiile Kirlian o demonstrează.

Căci creaţia de design sinergetic (aceeaşi cu a artei populare care respectă tot ce este viu şi unde materialul, luat din natura după anumite ritualuri, îţi păstrează proprietăţile energetice) este compatibilă cu fiinţa vie, armonizează purtătorul prin echilibrarea energetică: încarcă atunci când suntem epuizaţi şi descarcă atunci când există surplus negativ.

Ţine de biologie şi fizică aplicată tot atât cât ţine de credinţă şi acceptare, căci credinţele noastre sunt cele care ne clădesc, nu?

Am pornit cu o şcoală de vară la o salină din Iaşi, un loc unde cristalele de sare sunt purifiante prin structura lor şi permit încarcarea energoinformaţională.

Am avut aici ateliere de creaţie pentru copii şi părinţi, am lucrat pe vindecarea relaţiilor dintre generaţii, pe dezvoltarea armonioasă cerebrală, căci dexteritatea ambelor mâini activează simultan emisferele cerebrale şi stimulează activitatea tuturor organelor.

Deci, putem fi mai sănătoşi alternând activităţile manual stânga-dreapta, iar adăugând efectul de salină se obţine un plus de sănătate. Acelaşi mobil l-a avut şi „Echităţie şi creaţie', şcoala de vară din acest an, unde mediul curat din pădure, apropierea de tot ce înseamnă viaţa ne-au reconectat direct la sursa energetică vie, toate acestea fiind un preambul pentru o şcoală permanentă, care poate oferi educaţie creativă informală, formală şi nonformală, tuturor copiilor şi părinţilor care îşi doresc o alternativă la învăţământul normal.

De asemenea se rezolvă o problemă socială pentru copiii cu aptitudini care au traversat episoade emoţionale dificile: decese, divorţuri, relocari, migraţia temporară a părinţilor şi poate fi o soluţie în comunităţile izolate.

Autor: Adrian Cîlţan

Foto: Dan Borzan

Vezi şi Horoscopul săptămânii oferit de astrologul Ana Gabriela Tăutu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera