Celebrul actor Kirk Douglas s-a stins din viață la vârsta de 103 ani

Actorul Kirk Douglas, tatăl lui Michael Douglas (75 de ani), a încetat din viaţă miercuri noapte, la vârsta de 103 ani.

Unul dintre cei mai apreciaţi actori ai anilor 1950 – 1960, Kirk a devenit cunoscut în plan internațional pentru rolul principal din filmul Spartacus, dar şi pentru alte pelicule, precum Vikingii, Campionul şi Cărările Gloriei.

Kirk Douglas a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, dar nu a câştigat trofeul niciodată.

Celebrul actor Kirk Douglas s-a stins din viață la vârsta de 103 ani

„Cu imensă tristețe, eu și frații mei anunțăm că astăzi Kirk Douglas ne-a părăsit, la vârsta de 103 ani.

Pentru lume era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat.

Dar, pentru mine și pentru frații mei, Joel și Peter, a fost, simplu, tata, pentru Catherine [soția lui Michael] – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar, pentru soția lui, Anne, un soț minunat”, a declarat Michael Douglas, fiul regretatului actor.

În mediul online, Catherine Zeta-Jones, nora lui Kirk, a scris: „Te voi iubi pentru tot restul vieții. Deja îmi lipsești …”.

Kirk Douglas a fost căsătorit cu Diana Douglas între anii 1943 și 1951, iar, în 1954, s-a căsătorit cu Anne Douglas, care, în luna aprilie a anului acesta, urmează să împlinească 101 ani.

Atât Diana, cât și Anne i-au dăruit câte doi copii actorului. Din primul mariaj, actorul are doi fii, pe Michael și Joel, iar din al doilea mariaj de asemenea doi fii, pe Peter și Eric.

Acesta din urmă s-a stins din viață în anul în 2004, la numai 46 de ani, în urma unei supradoze.

Foto: Hepta.ro

Citește și:

Celebra actriță a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4, la doar trei ani de la tratamentul care o scăpase de teribila boală

FOTO: Irina Shayk și Bradley Cooper, din nou împreună după 7 luni de la despărțire!

Motivul pentru care Christopher Plummer urăște filmul care i-a adus celebritatea. Marele actor i-a dat un nume ironic peliculei Sunetul muzicii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete