Cele mai frumoase ii românești

Ia românească a fost purtată din cele mai vechi timpuri, aceasta făcând parte din portul popular românesc. Modelele diferă în funcție de fiecare zonă a țării în parte, fiecare păstrând motivele tradiționale.

Purtată mai tot timpul de bunici, ia românească se bucură de un real succes în ultima perioadă. Designerii au regândit această piesă vestimentară și i-au oferit un suflu nou, fără să renunțe la elementele de bază din care este compusă aceasta. Astfel, ia românească a devenit o piesă vestimentară care se regăsește tot mai des în ținutele femeii moderne, ea putând fi purtată în diverse combinații.

Sărbătoarea Sânzienelor este strâns legată de tradiții și de ia românească. Mai exact, odată cu această sărbătoare ortodoxă, românii celebrează și Ziua Universală a Iei.  Ia românească este sărbătorită încă din anul 2013, iar propunerea de a exista o zi dedicată iei a venit din partea unui grup realizat pe rețelele de socializare.

Ia românească a depășit granițele țării și a atras atenția și străinilor. Aceștia nu ezită să poarte această piesă vestimentară, fiind impresionați de modelele pe care le regăsesc țesute pe suprafața acesteia.

Urmărește materialul video pentru a vedea o parte din cele mai frumoase ii românești.

Foto: facebook

Citește și:

Cristina Chiriac: „Mi-aș dori să pot învăța pe toată lumea să iubească ia românească'

Cât timp din viață petrece o femeie căutându-și lucrurile în geantă

Cerceii supradimensionați te scot din anonimat. Uite ce modele să alegi

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Video