Cele 7 porunci ale căsniciei fericite

 casnicie fericita

O căsnicie fericită este, înainte de orice, o căsnicie bazată pe încredere și respect. În afară de aceste două aspecte, pentru ca o relație să funcționeze optim, ar trebui să mai ținem cont de câteva lucruri.

  1. Cunoaște-ţi partenerul

Află tot ce poți despre el, încearcă să îl cunoști în cele mai mici amănunte: plăcerile, preferințele, preocupările, visurile și idealurile, credințele, temerile, descoperă ce îl irită, ce îl stresează.

2. Alimentează-ţi aprecierea și admiraţia pentru el

Repetă-ți mereu că îl admiri, că îl găsești interesant, că îi simți lipsa dacă nu este lângă tine, că îl apreciezi. Spune-i și lui toate astea. Amintește-ți de prima noapte împreună, de clipele frumoase pe care le-ați petrecut împreună, de cît de mult v-ați ajutat și sprijinit în momentele grele.

Citește și Care este vârsta ideală pentru căsătorie

  1. Petreceţi cât mai mult timp împreună

Este foarte important să fiți cât mai mult timp împreună. Momente în care să discutați, să pregătiți masa, să leneviți în pat etc. Așa veți crea o apropiere unică între voi.

  1. O căsnicie fericită are la bază o bună comunicare

Nu te poți aștepta ca celălalt să-ți ghicească gândurile. Împărtășiți-vă dorințele, nemulțumirile, așteptările, afecțiunea. Trebuie să fiți o echipă: „Noi împotriva celorlalți'. Discută calm cu el, arată-te interesată de ce îți povestește și nu îi da sfaturi pe care nu le cere.

  1. Respectaţi-vă

Dacă vrei să fii respectată, respectă-ți partenerul la rândul tău. Fără respect, nici o iubire nu poate fi puternică. Nu îi pretinde să facă decât gesturi rezonabile.

  1. Rezolvaţi problemele

Orice problemă apărută între voi, cât de mică, trebuie discutată și rezolvată. Nu obții nimic trecând cu vederea, zi după zi, lucruri care în realitate te deranjează. Întrebările rămase fără răspuns nasc și mai multe întrebări. Studiile arată că majoritatea conflictelor conjugale sunt cronice. Rezolvați-le încă din faza acută.

Citește și În căsnicie: ce faci când apar tentațiile

  1. Bucuraţi-vă împreună

Chiar dacă nu prea aveți ocazii de bucurie, creați-le. Sentimentele și sinceritatea voastră vă vor ajuta foarte mult. Învățați să vă bucurați de lucrurile mărunte pe care, de obicei, le neglijați (cînd vă reîntâlniți acasă, după o zi obositoare la serviciu, cina împreună, sfârșitul de săptămână etc.)

Vezi care sunt cele zece porunci!

Autor: Adrian Cîlţan

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii