Cealalta fata a Litoralului

Dobrogea nu inseamna numai plajele de pe Litoral, ci si pamantul unor stravechi civilizatii. Urmele lor dainuie pana astazi, nu departe de forfota statiunilor.

CONSTANTA
Antica cetate Tomis, care atinge maxima inflorire in timpul dinastiilor romane ale Antoninilor si Severilor, devine, din secolul al IV-lea d. Ch., Constanta (dupa numele imparatului bizantin Constantin cel Mare).
Dupa anul 600, orasul este grav afectat de migratiile slavilor, bulgarilor si avarilor, din secolul al X-lea intra sub stapanirea Bizantului, iar apoi cade sub dominatie otomana, devenind modesta asezare Küstenge. Capitala Dobrogei revine la viata de-abia in 1878, o data cu alipirea provinciei la Regatul Romaniei.

 

Ce ar trebui sa vizitezi

  • Cetatea Tomis Din orasul antic mai pot fi vazute astazi: Turnul Macelarilor (refacut in timpul imparatului Iustinian), zidul roman de incinta, mari vase antice din ceramica expuse intr-un frumos parc arheologic etc.
  • Edificiul Roman cu Mozaic – monument unic in aceasta parte a Europei – se afla pe terasa unui edificiu comercial roman si are o marime impresionanta (2.000 mp).
  • Moscheea a fost construita in 1910 in stil maur, pe locul vechii geamii din 1822. Este o copie fidela a marii moschei Konia, din Anatolia (Turcia). Din minaretul inalt de 50 m, se deschide o incantatoare panorama asupra orasului si portului.
  • Statuia lui Ovidiu Mai exact, a poetului latin Publius Ovidiu Naso, autorul Tristelor si Ponticelor, exilat aici in anul 8 d. Ch. Statuia este opera sculptorului Ettore Ferrari (1887).
  • Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie este unul dintre cele mai bogate muzee din tara, cu ale sale colectii din epocile greaca, romana, bizantina si medievala.
  • Complexul Muzeal de Stiintele Naturii este format din Acvariu (cu peste 100 specii de pesti), Delfinariu (aici au loc spectacole cu delfini dresati), Planetariu si Observatorul Astronomic.
  • Muzeul Marinei Romane include exponate care tin preponderent de arta navigatiei, dar si piese de arheologie submarina.
  • Farul genovez, care a fost construit intre 1858 si 1860 de catre o companie engleza.
  • Geamia Hunchiar, ridicata in 1867 in stil maur

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta