Cea mai longevivă familie din lume – vârsta totală 861 de ani: „același prânz în fiecare zi”

Pentru cei mai mulți dintre noi, ideea de a mânca același prânz în fiecare zi este mai mult o pedeapsă decât o binecuvântare. Dar perspectiva de a trăi mai mult te-ar face să te gândești altfel la masa de prânz, nu-i așa?

Familia Melis locuiește în satul îndepărtat Perdasdefogu din Sardinia și deține recordul mondial Guinness pentru longevitate.

Nu ar strica să învățăm câte ceva din secretele familiei Melis, cea care deține un record mondial Guinness pentru longevitate și trăiește în munții din Sardinia, în satul îndepărtat Perdasdefogu. În familie există nouă frați care au împreună vârsta de…. 861 de ani.

Deși sora cea mai mare a clanului, Consolata Melis, a murit în 2015, ea a fost cel mai în vârstă cetățean supraviețuitor al orașului, la 108 ani.

Într-un interviu pe care l-a acordat publicației The Guardian la scurt timp după împlinirea vârstei de 105 de ani, Consolata și-a atribuit longevitatea supei pe care o mânca zilnic.

Frații ei centenari au participat și ei la acest obicei-ritual, iar expertul în longevitate Dan Buettner recunoaște că acesta este secretul din spatele vieții lor foarte lungi.

După ce a inventat termenul de „zone albastre” pentru a se referi la cinci regiuni ale lumii în care oamenii trăiesc în mod obișnuit până la vârsta de 100 de ani, autorul de la National Geographic și-a făcut o carieră studiind obiceiurile care prelungesc viața.

Deși genetica ar putea intra în joc, centenarii din Ikaria, Sardinia, Okinawa, Loma Linda și Peninsula Nicoya împărtășesc anumite trăsături de dietă și stil de viață care îi fac să trăiască până la o vârstă înaintată, potrivit lui Dan Buettner.

Expertul în longevitate a vorbit despre familia Melis, împărtășind ceea ce „cea mai longevivă familie din lume' mănâncă în fiecare zi la prânz.

„În fiecare zi a vieții lor au exact același prânz', a împărtășit Dan într-un videoclip postat pe pagina sa de Instagram. Baza mesei este o supă minestrone cu trei feluri de fasole descrisă ca fiind „un fel de minestrone gros', cu năut, fasole pinto (pestriță) și fasole albă amestecate cu legume de sezon. În această supă groasă, familia Meli înfundă o felie de pâine cu aluat. Și completează totul cu un pahar mic de vin roșu. „Vorbesc un pahar de vin de 120 de ml', a remarcat Dan.

Supa minestrone a familiei Melis

Dan Buettner a postat rețeta supei minestrone foarte speciale a familiei Melis pe site-ul Blue Zones, după ce s-a întâlnit el însuși cu familia. „Minestrone este pur și simplu o supă făcută din legume de grădină, fasole și cereale disponibile, de obicei un tip de paste', a explicat Dan. „Combinația oferă o masă delicioasă într-un singur bol, bogată în proteine ​​și, cel mai important, un potpourri de fibre ce alimentează microbiomul'.

Ingredientele includ:

  • 1/3 cană de fasole garbanzo uscată
  • 1/3 cană fasole albă uscată
  • 1/3 cană fasole pinto uscată sau roșie
  • 1,5 cani de cartofi tăiați cubulețe
  • 6-8 căni de apă sau supă de legume
  • o ceapă medie, tocată
  • 5 tulpini de țelină tocate
  • 5 morcovi, tocați
  • 8 căței de usturoi, tocați,
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță oregano
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță piper roșu sau negru
  • 1 – 14 oz cutie de roșii tocate sau 5 roșii proaspete
    Sare după gust

Specialistul spune că te poți abate puțin de la rețetă, în funcție de ce ai în frigider și dulap. Dan a recomandat să se adauge legume precum varza, dovleceii, fasolea verde și conopida sau broccoli. El a recomandat să înmuiați fasolea peste noapte, dar puteți pur și simplu să le înlocuiți cu fasole conservată.

Începeți prin a adăuga legumele într-o oală și gătiți-le la foc mic cu puțin ulei până când ceapa devine translucidă, apoi adăugați fasolea, cartofii, roșiile conservate și ierburile. Gătiți la foc mic până când fasolea este fragedă, adăugând apă dacă este necesar pentru a subția supa.

Dan a vorbit și despre cele trei alimente pe care le consumă cu regularitate locuitorii din Peninsula Nicoya din Costa Rica. „Dieta lor este compusă din trei alimente despre care aș spune că sunt cea mai bună dietă pe care ființele umane au inventat-o ​​vreodată', a spus el. „Aceste trei alimente sunt porumbul, dovleacul și fasolea.”

foto: Instagram

Schimbări la WhatsApp: în 2024 aplicația aduce 3 noi funcții importante

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Stiri