Cea mai bună fotografie a unui OZN: iată cum arată, de fapt

Cea mai bună fotografie a unui OZN, realizată vreodată, a primit denumirea „The Calvine Photo'/Fotografia Calvină, și arată clar un aparat ciudat surprins la 30 de metri de obiectiv. Fotografia a fost ținută la secret de autorități timp de 30 de ani.

Aceasta este fotografia unui OZN numită de unii drept „cea mai bună din lume', deoarece arată un obiect uriaș în formă de diamant, fotografiat zburând deasupra Scoției. Așa-numita „Fotografie Calvină' – care de zeci de ani a fost considerată pierdută – a fost în cele din urmă descoperită după ani de cercetare de către academicianul și jurnalistul Dr. David Clarke.

În celebra fotografie se poate observa obiectul uriaș, iar în depărtare se vede un avion de tip jet, imaginea fiind o piesă extraordinară în marele puzzle al misterului numit… OZN.

Cea mai bună fotografie a unui OZN: realizată acum 32 de ani

Poza a fost făcută în jurul orei 21:00, pe data de 4 august 1990, de doi drumeți pe un deal de lângă Calvine, chiar lângă A9, la aproximativ 35 de mile nord-vest de Perth, în Scoția.

Cei care au surprins această imagine – ale căror identități rămân necunoscute până în prezent – susțin că au privit obiectul metalic plutind cu un zumzet scăzut timp de aproximativ zece minute – în timp ce avioanele de luptă survolau pe lângă el.

În timp ce urmăreau scena năucitoare, obiectul – despre care se estimează că avea o lungime de până în 100 de metri – a făcut brusc o mișcare și a dispărut cu o viteză imensă în sus spre cer – în câteva secunde pierzându-se complet din raza privirii.

Dar, din fericire, câțiva martori oculari au reușit să surprindă momentul cu camera foto, făcând șase fotografii ale obiectului zburător în formă de diamant, cu un avion de luptă în fundal.

Fotografiile au fost apoi date ziarului Scotland’s Daily Record, care la rândul său le-a transmis Ministerului Apărării. Dar, din motive necunoscute, povestea nu a fost niciodată publicată – iar fotografiile au dispărut pur și simplu…

Și așa a început mitul modern al „Fotografiei Calvine' – imaginile nefiind văzute niciodată de public, până acum.

Foto: The Sun, 123rf

Citeste și:

Confesiunea unei cititoare: Misterul din biserică, o rugă a unor călugări din antichitate s-a auzit clar străbătând bariera timpului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri