Ce trebuie să ştiţi dacă mergeţi în Israel!

Primul lucru la care trebuie să fiţi foarte atenţi, încă din România, este alegerea agenţiei de turism.

Este indicat să apelaţi doar la operatori acreditaţi şi să nu plecaţi la întâmplare în Israel, pentru a nu vă expune pericolului!

Asiguraţi-vă că agenţia vă oferă un ghid însoţitor şi plecaţi cu toate măsurile de siguranţă din ţară: asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă.

În Ţara Sfântă

Odată ajunşi în Israel, nu vă îndepărtaţi de grupul turistic şi respectaţi anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile locale.

Este bine să purtaţi asupra voastră, într-un loc greu accesibil, documentele şi valorile personale, nicidecum să le lăsaţi în cameră.

Dacă se întâmplă să vă pierdeţi de grup în Bethleem, sau Ierusalim, nu intraţi în panică! Puteţi să apelaţi la un taximetrist, care să vă conducă la hotel, sau în staţia specială de autocare.

Este bine de ştiut faptul că autocarul nu pleacă dacă lista pasagerilor nu este completă. În cazul în care pasagerii rătăciţi nu apar într-o oră, numele lor este transmis poliţiei militare, care începe să-i caute.

Dacă mergeţi în bazar, nu uitaţi că preţul care vi se spune este doar unul de pornire pentru o negociere. Nu cedaţi uşor când vi se cere o sumă şi nu acceptaţi imediat un produs, pentru că riscaţi să fiţi păcăliţi.

Spune-ţi un ,,Nu,, hotărât celui care vă roagă să îi schimbaţi banii mici într-o bancnotă mare, pentru că nu o să vă mai vedeţi banii înapoi. Din păcate, în acest loc se practică această ,,şmecherie,, prin care turiştii sunt furaţi pe faţă.

La Mormântul Sfânt

Primul sfat este să nu mergeţi de sărbători, pentru este extrem de aglomerat, iar agenţii din poliţia militară sunt foarte severi.

Dacă totuşi vreţi să mergeţi chiar de Înviere, atunci trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. Accesul în Cetatea Sfântă nu este permis decât dimineaţa, când la poartă se află deja o masă de oameni.

Pelerinii care cunosc ,,mersul lucrurilor,, plătesc o sumă de 50-100 de euro, sau dolari, comercianţilor din bazar, pentru a rămâne peste noapte în magazine, iar dimineaţă să ajungă primii la Sfântul Mormânt.

Această tehnică îi poate ajuta pe unii să-şi împlinească dorinţa, dar această soluţie nu oferă o garanţie că poliţia militară nu îi va descoperi şi nu îi va da afară din cetate.

În momentul în care cetatea se închide, poliţia militară caută pelerinii prin fiecare cotlon al cetăţii, iar cei care sunt găsiţi sunt conduşi la poartă.

În cazul în care sunteţi prins de agenţii de poliţie în cetate, este indicat să vă păstraţi calmul, pentru că nu vor ezita să facă uz de forţă şi bastoane.

Păstraţi banii pentru bacşiş

În ţările arabe, bacşişurile reprezintă o sursă importantă de venit pentru şoferi, hamai şi ghizi, iar acestea se plătesc la faţa locului. 

Bacşişul este obligatoriu şi variază între 15-25 de euro, de aceea este bine să nu cheltuiţi toţi banii pe cumpărături.

Un alt lucru pe care trebuie să îl ştiţi este că puteţi cumpăra diverse lucruri chiar şi cu bani româneşti.

De asemenea, este de preferat să nu mergeţi acolo cu euro, ci să schimbaţi leii în dolari, pentru că astfel o să faceţi cumpărături mai uşor şi la un preţ mai bun.

S.O.S prin SMS!

Pentru situaţii de urgenţă pe teritoriul acestui stat, vă puteţi adresa Ambasadei României din Tel Aviv.

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români servicii de asistenţă consulară, cu sistem de alertă prin SMS, un proiect dezvoltat în parteneriat cu companiile de telefonie mobilă.

Astfel, persoanele care călătoresc în aceste zone vor primi un semnal de avertizare prin sms, dar şi coordonatele ambasadelor, consulatelor şi secţiilor consulare ale României în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară.

Pentru urgenţe medicale puteţi apela telefonic  numărul 101, pentru a chema o ambulanţă, sau a solicita informaţii despre cel mai apropiat spital, sau secţie de urgenţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta