Ce sunt și cum funcționează „AFIRMAȚIILE” pe care le vedem pe Instagram

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Afirmațiile sunt mai mult decât „cuvinte drăguțe', optimiste, menite să-ți ridice moralul pentru moment; ele sunt declarații puternice care îți oferă curajul și încrederea de a-ți recupera energia pierdută. Mulți dintre cei care folosesc afirmațiile spun că lucrul acesta le-a schimbat complet viața în bine.
Mai jos, iată un ghid complet despre cum să utilizezi afirmațiile, astfel încât acestea să funcționeze cu adevărat pentru tine.

Ce sunt afirmațiile?
Afirmațiile sunt oglindiri pozitive și optimiste spuse la timpul prezent, concepute pentru a înălța spiritul și
a crește încrederea în sine, susținând totodată bunăstarea generală.
Atenție, tot afirmație este și contextul negativ de genul: „Nu pot face asta' sau „Nu sunt suficient de (deștept, creativ, frumos, amabil, generos, atrăgător)', propoziții care dărâmă de la temelii încrederea în sine și dezechilibrează bunăstarea generală. Afirmațiile trebuie să te înalțe, nu să te doboare.
Iată ce trebuie să știi pentru a folosi afirmațiile, astfel încât acestea să funcționeze:

Afirmațiile chiar funcționează?
Dacă ai vreo ezitare este perfect de înțeles. E greu de crezut că afirmațiile funcționează. Când începi să încorporezi' în mod conștient afirmațiile în viața de zi cu zi, înveți să accepți cuvintele pozitive ca parte integrantă din ființa ta. Se pare că există o bază științifică reală care susține că afirmațiile pot avea un efect pozitiv profund asupra vieții tale. Mai multe studii au arătat că afirmațiile declanșează centrii de recompensă din creierul tău – aceiași care reacționează atunci când mănânci o prăjitură delicioasă sau te răsfeți într-un loc de vis.

Afirmațiile contează?
Se pare că DA! Pentru că, cu cât ne antrenăm mai mult mintea să facă acest lucru, cu atât creierul nostru devine mai rezistent. Știi cum criticile unei alte persoane la adresa ta te pot destabiliza? Ei bine, folosind afirmații, îți antrenezi creierul să rămână calm și echilibrat atunci când apar aceste amenințări la adresa încrederii în tine. Și astfel, prin afirmații, devenim mai capabili să ne reglăm emoțiile și este mai puțin probabil să avem reacții pur emoționale la critici și negativitatea
din jur.

E viața ta, povestea ta!
Adevărul este că nu întotdeauna creierul nostru este atât de inteligent pe cât credem noi că este… De aceea picăm atât de des în plasa publicității subliminale! Publicitatea subliminală este atunci când forțele externe plantează idei și gânduri în creierul tău prin indicii vizuale și auditive; creierul conștient nu poate percepe aceste indicii, așa că ele alunecă dincolo de percepția noastră și ne pot determina să cumpărăm un produs sau un serviciu, crezând că a fost în întregime ideea noastră. Dar atunci când folosești afirmații pozitive, este ca și cum TU te afli pe scaunul șoferului minții tale. Tu decizi cum gândești și cum te comporți. Tu alegi povestea pe care o cultivi în ​​mod conștient pentru tine. Îți creezi experiența de azi prin gândurile tale conștiente și alese.

Puterea e la tine
Afirmațiile îi ajută mai ales pe cei care obișnuiesc să reia la nesfârșit expe-riențele negative în memorie sau să-și imagineze cele mai nefavorabile scenarii pentru viitorul lor. Cei care-și fac griji tot timpul. Și care au impresia că trebuie să fie mai deștepți, mai drăguți, mai prietenoși, mai inteligenți… și lista poate continua. Folosirea afirmațiilor îți dau curajul și încrederea să-ți găsești vocea și să lași sinele autentic să fie văzut.
În timp ce multe afirmații încep cu „Eu sunt', există și alte modalități de a începe afirmația și de a-și păstra puterea. Cel mai important lucru este să-l păstrezi mereu la timpul prezent.
Iată câteva exemple de cum ați putea începe o afirmație:
Eu pot…
Accept…
Mea (viața, inima, puterea)…
Eliberez…
Eu am…
Totul este…
Simt…

Afirmații la nivel mental
Acestea sunt probabil cele pe care le vedem cel mai des pe fluxurile Instagram. Acestea sunt tipurile de afirmații pe care le poți folosi pentru a cultiva o mentalitate pozitivă în orice moment al zilei. Afirmațiile de mai jos au un puternic efect la nivel mental.
– Sunt capabilă, competentă și curajoasă.
– Sunt puternică, frumoasă și stăpână pe mine.
– Cred din toată inima în mine.
– Nu există limită pentru ce pot realiza.
– Sunt dedicată obiectivelor mele.
– Am curajul să iau decizii importante.
– Aleg să-mi trăiesc viața cu o mentalitate pozitivă.
– Mă iubesc și mă accept așa cum sunt acum.

Cum să folosiți afirmațiile
OK, am văzut ce presupun afirmațiile, dar cum le folosim pentru ca ele să funcționeze cu adevărat? Iată cele mai bune practici pentru utilizarea eficientă a afirmațiilor:
 Simțiți emoțiile fiecărei afirmații.
 Ele sunt cuvinte puternice, cu impact asupra psihicului.
 Pentru lumea exterioară, o afirmație de genul „Sunt capabilă' ar putea suna ca o glumă. Dar dacă stai în fața oglinzii, te privești în ochi și spui, sunt capabilă… acesta este un moment incredibil de puternic pentru tine.
 Chiar dacă afirmațiile sunt doar niște cuvinte, ele nu sunt născocite de gura ta, ci sunt venite din mintea ta.
 O afirmație începe în corp. Dincolo de cuvinte se află sentimente și emoții.

Foto: 123rf

Citeste și:

Sunt într-o relație cu un bărbat căsătorit. De ce nu divorțează pentru mine?'

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Video