Ce se întâmplă cu vacanțele elevilor? Uite cum s-ar putea schimba structura anului școlar

Ministerul Educației a organizat o consultare cu privire la modul în care ar trebui să fie concepută structura noului an școlar. Astfel, părinții, elevii și profesorii au răspuns la un chestionar compus din 5 întrebări, iar în urma răspunsurilor, s-a constatat că aceștia își doresc mai multă vacanță.

Decizia Ministerului Educației care prevede ca școala să înceapă cu o săptămână mai devreme nu a fost văzută cu ochi buni de elevi, dar nici de părinți sau profesori, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată de rezultatele chestionarului la care aceștia au răspuns. Mai exact, cei mai mulți dintre respondenți și-au dorit ca școala să înceapă mai târziu, pe 17 septembrie, iar vacanțele să fie mai lungi.

“În ceea ce priveşte data la care ar trebui să înceapă anul şcolar 2018-2019, 76,95% dintre respondenţi, adică 29.423 de persoane dintr-un total de 38.239 de persoane care s-au pronunţat pe acest subiect, au indicat ziua de luni, 17 septembrie 2018. Pentru data de 10 septembrie au optat 17,57%, iar 5,49% au indicat alte variante”, au menționat reprezentanții Ministerului Educației, într-un comunicat de presă.

72% dintre cei care au completat chestionarul au spus că își doresc ca vacanța de iarnă să dureze trei săptămâni și la fel și pentru vacanța de primăvară.

Chiar dacă nu au făcut precizări cu privire la structura noului an școlar, reprezentanții Ministerului Educației au precizat în momentul în care au făcut public chestionarul că rezultatele vor fi luate în considerare în momentul în care va fi gândită structura anului școlar 2018-2019.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Anul 2018 vine cu schimbări majore în educație! La ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare

Comper 2018, proba la Matematică. Uite când este organizat concursul și ce modele de subiecte pot rezolva elevii

Comper 2018, proba la Limba și literatura română. Cum se desfășoară concursul și ce trebuie să știe elevii?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie