Comper 2018, proba la Limba și literatura română. Cum se desfășoară concursul și ce trebuie să știe elevii?

comper 218 limba și literatura română

Comper este concursul la care participă o mulțime de elevi din ciclul primar și gimnazial de învățământ, dar și cei din clasa pregătitoare. Pe data de 19 ianuarie, elevii susțin proba la Limba și literatura română.

Ce este Comper?

Comper este concursul național de competență și performanță pentru elevi și profesori. Acesta a ajuns la cea de-a opta ediție și este gândit cu scopul de a le testa elevilor cunoștințele, dar și de a-i obișnui pe aceștia cu atmosfera de concurs.

Proba la Limba și literatura română se desfășoară astăzi, iar pentru a se pregăti pentru concurs, elevii au avut la dispoziție mai multe modele de subiecte. Concursul de desfășoară în unităţile şcolare de stat şi private, la nivel de clasă sau grupuri de clase, în afara orelor de curs. Elevii primesc un test grilă și trebuie să răspundă la întrebări, iar răspunsurile lor vor fi evaluate pe baza baremului. Pentru clasa pregătitoare, concursul propune copiilor completarea unei fișe de activităţi integrate, cu 9 itemi formulaţi în așa fel încât să cuprindă informațiile pe care cei mici le-au învățat la clasă.

Cum se pot înscrie elevii la Comper?

Pentru a participa la concurs, elevii trebuie să se înscrie pe site-ul acestuia, în perioada în care se fac înscrierile. Imediat după ce fac acest lucru, cadrul didactic care i-a înscris pe elevi în concurs va primi un cod, numit Codul de Identificare Comper (C.I.C.), atât pentru el, cât şi pentru fiecare elev înscris.

Comper este organizat pe mai multe etape: Etapa județeană I, Etapa județeană II și Etapa națională. Etapele județene sunt organizate la finalul semestrului I și semestrului II. Pentru etapa naţională, înscrierea în concurs se face în mod automat de către Organizator. La această etapă naţională concurează primii 500 de elevi ierarhizaţi în funcţie de punctajele cumulate obţinute la paşii anteriori.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Anunțul făcut de Ministerul Educației. Ce se întâmplă cu structura anului școlar 2018-2019?

Copilul tău nu pronunță corect anumite sunete? Poate avea dislalie

Regulamentul de organizare a şcolilor a fost modificat! Ce vor fi obligați elevii să facă?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie