Comper 2018, proba la Matematică. Uite când este organizat concursul și ce modele de subiecte pot rezolva elevii

comper 2018 matematică

Concursul Comper a ajuns în acest an școlar la cea de-a opta ediție și se adresează tuturor elevilor din clasa pregătitoare, dar și celor din ciclul primar și gimnazial de învățământ.

Chiar dacă nu este gândit pe modelul olimpiadelor școlare, elevii nu trebuie să plătească o taxă de participare. Înscrierea se face pe site-ul concursului, de către cadrele didactice. După înscriere, profesorii primesc un cod de identificare Comper, atât pentru ei, cât și pentru fiecare elev înscris în competiție. Concursul Comper își propune să îi ajute pe elevi să se obișnuiească cu emoțiile competițiilor școlare, dar și să le testeze cunoștințele.

Comper 2018, proba la Matematică

Concursul Comper are două probe importante pentru elevii din clasele I-VIII, cea la limba și literatura română și cea la matematică. Proba la limba și literatura română are loc pe 19 ianuarie, iar proba la matematică este organizată pe 26 ianuarie 2018. Până la această dată, elevii au la dispoziție mai multe subiecte pe care le pot rezolva. Concursul se desfășoară în afara orelor de clasă, în orice unitate de învățământ de stat sau privată. Elevii vor primi o foaie de examen și vor răspunde la 18 întrebări, formulate pe baza informațiilor acumulate în timpul semestrului. Testele vor fi corectate pe baza unui barem, iar în funcție de rezultatele obținute, primii 500 de elevi vor trece mai departe în etapa națională a concursului.

Pentru copiii din clasa pregătitoare, subiectele la matematică vor fi concepute în raport cu programa școlară și vor cuprinde numere naturale 0-10 (recunoaștere, scriere, numărare, ordonare, comparare), adunarea şi scăderea în concentrul 0-10, prin numărare, cu suport intuitiv. O altă probă va consta în întrebări din lumea plantelor și animalelor.

Calendarul Comper 2018

Etapa I:

Limba și literatura romană: 19 IANUARIE 2018

Matematică: 26 IANUARIE 2018

Etapa a II-a:

Limba și literatura română: 16 MARTIE 2018

Matematică: 23 MARTIE 2018

Etapa Națională (scris – doar clasele I-VIII):

Limba și literatura română: 11 MAI 2018

Matematică: 18 MAI 2018

Modele de subiecte Comper 2018, proba la matematică

Pentru a se pregăti cât mai bine pentru concurs, elevii pot rezolva subiectele din anii anteriori. Acestea pot fi găsite pe site-ul concursului.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Comper 2018, proba la Limba și literatura română. Cum se desfășoară concursul și ce trebuie să știe elevii?

Anunțul făcut de Ministerul Educației. Ce se întâmplă cu structura anului școlar 2018-2019?

Copilul tău nu pronunță corect anumite sunete? Poate avea dislalie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie