Ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 ianuarie 2018

Anul 2018 vine cu noi schimbări pentru români. Din păcate, trei sferturi dintre cetățeni se pot aștepta la salarii mai mici. Astfel, 76% dintre angajați se așteaptă la o scădere a salariilor nete.

Motivul care stă la baza acestei decizii este trecerea contribuțiilor CAS și CASS în sarcina angajaților de la 1 ianuarie 2018, potrivit profit.ro. Astfel, majoritatea angajaților sunt cred că nu vor fi ajutați de companii să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului net.

Ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 ianuarie 2018

„Întrebați dacă se așteaptă ca angajatorii să modifice salariul brut în așa fel încât salariul net să nu fie afectat, 76% dintre participanții la sondaj au răspuns negativ. În general, bărbații sunt mai optimiști în această privință (68% dintre ei nu se așteaptă la mărirea salariului brut) decât femeile (86%)', se arată în studiu efectuat de undelucram.ro.

De asemenea, 54% dintre respondenți susțin că măsurile anunțate de guvern nu vor fi implementate de la începutul anului viitor. Cu toate acestea, în situația în care ar face abstracție de trecerea contribuțiilor în sarcina lor, 59,3% dintre respondenți au răspuns că așteaptă o creștere minoră a salariului, de până la 5%.

„În ceea ce privește creșterea salariilor, 14% dintre angajați așteaptă o creștere a salariului cuprinsă între 16-25 procente, 7.7% consideră că salariul li s-ar putea mări cu 11 și 15 procente, în timp ce 19% dintre respondenții sondajului se așteaptă la o creștere salarială cuprinsă între 6 și 10 procente', potrivit unui în comunicat.

Când vine vorba despre creșterea salariilor, femeile sunt mai optimiste: 25% din respondente sunt de părere că vor primi un salariu mai mare cu peste 16%, în timp ce doar 11% din bărbați au așteptări la acest nivel.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Jurnalistul Gruia Andronic a murit la 39 de ani. Și-a pierdut viața într-un accident grav

Cum vor circula metrourile în perioada iernii? Metrorex anunță noi modificări

Cutremur de 6,6 grade pe scara Richter! Seismul puternic a avut loc în Indonezia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri