Povestea unui elev care a fost dat afară de la ore pentru că avea părul lung. Reacția conducerii liceului

Povestea unui elev la un liceu teologic din Cluj-Napoca a surprins o țară întreagă. A fost dat afară de la ore pentru că avea părul lung, iar cazul lui nu a fost singular în acest liceu. Mai mulți băieți au fost trimiși acasă pentru nu aveau o frizură adecvată.

Aceste incidente au fost sesizate pe Facebook, de unul dintre tinerii care a fost total nemulțumit de această situație. Cu toate acestea, directorul liceului a spus că nu a făcut decât să respecte regulamentul de ordine interioară adoptat de profesori, părinţi şi reprezentantul elevilor.

Povestea unui elev care a fost dat afară de la ore pentru că avea părul lung

„Nu contează cât de lung am părul, important e cum şi cât gândeasc! Am postat-o şi pe Facebook', spune Tudor Helgiu, elev în clasa a X a la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu' din Cluj-Napoca, potrivit digi24.ro.

Băiatul era la ora de chimie, când a primit o vizită neaşteptată a directorului. Apoi a fost scos din clasă de acesta, pentru că avea părul prea lung. Băiatul a fost revoltate de situație, așa că şi-a exprimat nemulţumirea pe Facebook.

„Din cauza părului meu „indecent de lung' am fost scos de la oră, Ajungând în curte, mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din şcoală (baieți) cu păr lung sau bărbă', a scris el.

„În primul rând nu cred că suntem pe vremea comunismului unde era o chestie ca băieţii să se tundă. Părinţii mei mă susţin în totalitate în chestia asta, în special trăind ei comunismul,' a mai spus Tudor.

Directorul şcolii a spus că doar a aplicat un regulament de ordine interioară.

„Anexa privind ţinuta şcolară, aici datele în care a fost avizat regulamentul. Tunsoare adecvată, fără şuviţe colorate şi lungimea părului de aproximativ 4-5 centimetri. Dar nu suntem chiar draconici cu privire la această ţinută şcolară', a declarat directorul.

Cu toate acestea, sunt și elevi care s-au Unii elevi s-au conformat cerinţelor şcolii.

„În primul rând ţinuta cred că reflectă identitatea unei şcoli, or noi suntem şcoală vocaţională. Ei când au venit la şcoală au venit în cunoştinţă de cauză. Dacă nu se tund revin la şcoală, rămân la şcoală, dar chemăm părinţii', spune Daniel Petrică Tintelecan, directorul şcolii.

„Directorul liceului a informat ISJ Cluj despre situaţia elevilor care nu respectă ţinuta adecvată, iar reprezentanţii instituţiei spun că în perioada următoare vor verifica modul în care a fost aplicat regulamentul şcolii la nivelul unităţii',  a declarat Bianca Şomlea, reporter Digi24 Cluj-Napoca.

Directorul a anunţat că regulamentul se va discuta în curând în consiliul de administraţie. La acest consiliu vor participa și elevi, părinţi, dar şi profesori, iar dacă cineva vrea să fie modificat, schimbările se vor vota.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie