Roșu, galben și verde. Ce înseamnă cele trei scenarii pentru noul an școlar 2020 – 2021?

Anul școlar 2020 – 2021 începe pe 14 septembrie, fiind luate în calcul trei scenarii – roșu, galben și verde – în funcție de situația epidemiologică, informează Digi24.

În momentul acesta este cert că școala va începe pe data de 14 septembrie pentru elevii din învățământul preuniversitar.

Roșu, galben și verde. Ce înseamnă cele trei scenarii pentru noul an școlar 2020 – 2021?

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis miercuri, 5 august. Începerea școlii înseamnă ca majoritatea elevilor să fie prezenți fizic în clase.

Sunt în dezbatere trei scenarii, iar deciziile finale vor fi luate de autoritățile locale. Cele trei mari scenarii sunt stabilite în funcție de numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Scenariul verde

Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile.

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, Capitala se află în acest scenariu, ceea ce înseamnă că elevii din București vor putea merge la școală.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat la Antena3 că, în cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional.

„Atât timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să își trimită părintele copilul la școală.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este luată împreună cu DSP.

Deci dacă de acolo se spune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevii”, a afirmat Anisie.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 și 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, prioritate să meargă la școală vor avea preșcolarii, elevii din clasele 0-4, dar și elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge și la școală, prin rotație.

Scenariul roșu

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Klaus Iohannis a dat asigurări că în prezent, doar 50 de localități din România s-ar încadra la scenariul roșu, iar în scenariul galben, câteva sute. Scenariile se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

De 22 de ani este căsătorit cu fiica adoptivă a fostei sale iubite! Cea mai scandaloasă poveste de dragoste de la Hollywood

Avea doar 26 de ani și era însărcinată în aproape 9 luni când a fost ucisă! Crima care a zguduit o lume întreagă

După ce a fost mutilată de fostul soț, Margarita Grachyova și-a găsit liniștea în brațele unui alt bărbat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie