Avea doar 26 de ani și era însărcinată în aproape 9 luni când a fost ucisă! Crima care a zguduit o lume întreagă

Sharon TateSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

În anul 1969, Sharon Tate cunoștea apogeul carierei sale în cinematografie, când, la doar 26 de ani, viața i-a fost curmată de un criminal.

Sharon Tate visa să devină una dintre cele mai strălucitoare stele ale Hollywoodului anilor 1960/1970. Așa a și fost, însă pentru doar câțiva ani.

Cu toate acestea, Sharon este cel mai adesea asociată cu teribilele crime ale lui Charles Manson, crime care au adus America optimistă și hippie a anilor 1960 către violentul ei sfârșit.

Actrița Sharon Tate, ucisă alături de cinci dintre prietenii ei, la doar 26 de ani și însărcinată în opt luni și jumătate

În ciuda publicității câștigate de îngrozitoarea crimă, Sharon rămâne cunoscută și pentru fascinantul ei talent actoricesc.

Înainte de a se căsători cu celebrul regizor Roman Polanski (devenit, după decesul ei, un faimos pedofil), frumoasa actriță își construia lent, dar sigur un renume în lumea filmului american.

De la filme cu buget redus, la apariții în emisiuni și seriale TV, până la rolul de mare succes din pelicula „Valley of the Dolls”.

Sharon s-a născut în 1943 și s-a remarcat încă de la o vârstă fragedă. La doar șase luni, actrița a fost desemnată Miss Tiny Tot Dallas după ce bunica ei a trimis câteva fotografii cu ea concursului.

Tatăl ei, Paul Tate, era colonel, slujba sa în armată impunând familiei să se mute destul de des. În 1960, întreaga ei familie s-a mutat în Verona, Italia, unde, într-un liceu american, Sharon s-a numărat printre majoretele populare, fiind încoronată Regina Balului în ultimul an de liceu.

Vara anului 1961 a fost ultima petrecută de Sharon în Verona. Ulterior, tatăl ei a fost trimis în San Pedro, California, foarte aproape de Los Angeles, unde întreaga familie s-a mutat mai apoi.

Primul job obținut în LA a fost pentru o reclamă la țigări. Timidă și fără să fi fumat vreodată, Sharon a leșinat pe platourile de filmare.

„Ziua aceea mi-a încheiat cariera în reclamele pentru țigări”, a râs Sharon, povestind mai târziu întâmplarea.

Din 1961/1962 până în 1967, Sharon a studiat actoria, obținând doar roluri minore în reclame sau seriale TV.

În 1967, Sharon a jucat în patru pelicule: Eye of the Devil, Don’t Make Waves, The Fearless Vampire Killers și Valley of the Dolls.

Pentru interpretarea din ultimul, „Valley of the Dolls”, Sharon a primit admirația și aprecierea artistică pe care le tânjea.

Sharon Tate și Roman Polanski

Sharon a făcut parte din distribuția filmului de groază, regizat în 1967 de Polanski, „The Fearless Vampire Killer”. Tot atunci, povestea lor de dragoste a început.

Nici adolescența nu i-a fost ferită de tragedie. La prima întâlnire cu producătorul, Sharon a mărturisit că a fost violată de un ofițer în Italia, la doar 17 ani.

Tot ea mărturisea, însă, că evenimentul nu i-a lăsat „cicatrici emoționale”, potrivit biografiei lui Ed Sanders din 2016, Sharon Tate: O Viață.

„Credeam că este frumușică, dar nu eram foarte impresionat”, a mărturisit Polanski pentru Departamentul de Poliție din Los Angeles în noaptea crimei.

„Apoi ne-am întâlnit iar, am vorbit, dar eu nu îmi doream ceva mai mult. Cu toate astea, era atât de simpatică și drăguță încât nu-mi venea să cred.

Întâlnisem mulți oameni până atunci, nu credeam că cineva ca ea ar mai putea exista. Era fantastică. Mă iubea.”

Cuplul s-a căsătorit în 1968 în Chelsea, Londra. Deși Polanski nu îi era fidel, Sharon a rămas alături de el.

„Era un înger. Avea un caracter unic pe care nu-l voi mai întâlni vreodată.”

Crima care a zguduit întreaga lume

La sfârșitul anului 1968, Sharon a rămas însărcinată. Presa specula la acea vreme că actrița ar fi rămas însărcinată doar pentru a-l împiedica pe Roman să nu o părăsească, așteptând să-i de-a vestea suficient de târziu încât să nu mai poată avorta.

Când era însărcinată în aproape nouă luni, Sharon și câțiva dintre prietenii ei ieșiseră la masă. Întorși acasă, locuința actriței fusese spartă de Charles Manson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel și Linda Kasabian, câțiva vecini de-ai cuplului.

Charles, autointitulându-se Diavolul, le-a ordonat celor trei femei să-i ucidă pe toți cei care vor intra în locuință.

Sharon a fost înjunghiată de 16 ori, apoi spânzurată. Trei dintre prietenii ei, Wojciech Frykowski, Abigail Folger și Jay Sebrig au fost de asemenea uciși.

Familia Manson l-a ucis și pe Steven Parent, un tânăr în vârstă de 18 ani, prieten cu îngrijitorul locuinței care l-a vizitat în noaptea crimei.

A doua zi, familia Manson a mai ucis alte două persoane. Criminalii, inițial condamnați la moarte, au primit în cele din urmă condamnarea la viață în închisoare.

Charles Manson a murit în noiembrie 2017 în spatele gratiilor.

Foto: Hepta.ro

Citește și: 

Apariție de senzație a lui Brigitte Macron de Ziua Franței. Presa internațională i-a catalogat ținuta drept „îndrăzneață’

Fiul cântărețului country Granger Smith s-a stins din viață la doar 3 ani! Organele micuțului au fost donate și au salvat viața a doi adulți

Hayden Panettiere, agresată fizic de partenerul de viață. Ce spune familia actriței despre cele întâmplate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete