Ce înseamnă Anul Nou Chinezesc?

Anul Nou Chinezesc este cunoscut și ca Festivalul Primăverii și va fi sărbătorit în acest an între 22 ianuarie și 5 februarie. Este cel mai festiv eveniment al anului pentru fiecare chinez și se celebrează în China de mii de ani, cu diverse forme de activități în diversele regiuni ale Chinei.

Sărbătoarea de Anul Nou se axează pe eliminarea răului și a vechiului și pe primirea noului și a binelui. Este un moment în care ne închinăm strămoșilor, exorcizăm spiritele rele și ne rugăm pentru o recoltă bună.

Astăzi este sărbătorit și de comunitățile chinezești din afara țării. Dansul leului, dansul dragonului, târgurile din temple, cumpărăturile din piețele de flori și așa mai departe sunt doar câteva dintre aceste activități bogate și pline de culoare.

În perioada premergătoare noului an, oamenii își curăță casele pentru a scăpa de murdărie, gunoaie și alte obiecte nedorite. Le vor redecora cu ghivece roșii, felinare, ghivece de flori și mobilier nou și vor face cumpărături de produse alimentare pentru specialitățile de sărbătoare.

Anul Nou este un prilej important de reuniune a familiei, așa că cei care locuiesc sau lucrează departe se vor întoarce acasă înainte de sărbătoare. În China, acest lucru este cunoscut acum sub numele de Chun Yun: zeci de milioane de oameni călătoresc pe vastele sisteme de transport public din țară sau prin mijloace private, venind acasă pentru a fi alături de cei dragi.

Potrivit Good House Keeping, Anul Nou Chinezesc sau Anul Nou Lunar este considerat o sărbătoare importantă în multe țări asiatice, cum ar fi China, Coreea, Japonia, Vietnam, Filipine, Tibet, Mongolia, Singapore, Thailanda, Malaezia și Indonezia.

Anul Nou Lunar a fost inițial o sărbătoare agricolă marcată de calendarul lunar tradițional chinezesc, care se bazează pe cele 12 cicluri ale lunii, care comemora sfârșitul iernii și începutul primăverii. Se crede că își are originea în timpul dinastiei Shang din China, Anul Nou Lunar poartă cu el o mulțime de tradiții care se bazează pe o combinație de istorie, simbolism, superstiție și mit.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber