Ce fapte bune poti sa faci in Postul Pastelui!

Postul dinaintea Invierii Domnului este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi de peste an ale Bisericii Ortodoxe, de aceea este numit si ,,Postul Mare,,.

Acest post reprezinta ,,o innoire a omului launtric,, prin spovedanie, iertare si iubire fata de semeni, lucruri care este bine sa se reflecte in faptele noastre.

Daca iti doresti o sursa de inspiratie, in acest sens, iti oferim cateva sugestii de actiuni, pe care le poti face pentru folosul oamenilor si al comunitatii:

1. Doneaza carti!

Cartile sunt baza educatiei noastre. Ele ne-au inspirat in copilarie, ne-au dezvoltat imaginatia, vocabularul, cunostintele culturale si stiintifice.

Daca esti constient de importanta cartilor in viata noastra si ai inima larga, doneaza o serie de carti copiilor din cartierul tau.

Daca vei privi cu atentie, cu siguranta, vei intalni micuti care provin din familii fara posibilitati materiale.

Daca totusi, nu vei gasi niciun astfel de copil, te poti indrepta spre o asociatie care colecteaza carti si le doneaza mai departe.

2. Doneaza alimente, haine sau bani!

Povestea preotului Tanase de la Valea Plopului, care are grija de peste 400 de minori, a facut inconjurul lumii. Copiii care se afla in acel asezamant au nevoie in permanenta de alimente, medicamente, haine, rechizite. Daca vrei sa ii ajuti, o poti face donand prin Asociatia Provita

De asemenea, in Bucuresti sunt numeroase biserici si asociatii care colecteaza haine si alimente pentru cei sarmani.

Asociatia Ortodoxa a Tinerilor a implementat mai multe proiecte pentru a ajuta comunitatea romaneasca. Daca vrei sa te implici in proiecte si sa le susti activitatea, ii poti contacta pe www.asociatia.ortodoxiatinerilor.ro

3. Ajuta la intretinerea unui lacas de cult!

Biserica Parohiei Sfanta Vineri – Berceni a fost construita intre anii 2004-2007, la initiativa si cu contributia financiara personala a preotului Gabriel Cate. Pe un teren plin de gunoaie si gropi, preotul Gabriel a reusit sa ridice Sfantul Lacas.

In prezent, parintele face eforturi pentru intretinerea bisericii si a solicitat ajutorul enoriasilor.

Daca vrei sa il sprijini, o poti face donand o suma de bani in contul Parohiei Sfanta Vineri – Berceni

Biserica Stavropoleos a fost construita in 1724 la initiativa calugarului grec Ioanichie, in centrul Bucurestiului. In perioada comunista, biserica a fost lasata sa se degradeze, pana cand aproape devenise o ruina.

Pentru restaurare s-au facut eforturi uriase, iar ultimele lucrari, care s-au efectuat in 2003 pentru curtea interioara, au costat aproape 30 de mii de dolari.

Biserica este construita in stil brancovenesc si a fost inclusa in Lista monumentelor istorice din Romania, datorita sculpturilor si picturilor decorative cu totul deosebite.

Daca vrei sa ajuti la intretinerea acestui monument istoric, esti asteptat duminica la Sf Liturghie, pe Str. Stavropoleos numarul 4, sector 3, iar dupa slujba vei putea discuta detalii, despre cum sa te implici.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii