Câți ani crezi că are Sofia Vicoveanca? Știi care e numele ei real?

Sofia Vicoveanca s-a născut în nordul Bucovinei într-o familie de oameni gospodari și înstăriți care au pierdut, din păcate, toată agoniseala odată cu cea de-a doua conflagrație mondială. Familia locuia în satul Toporăuți, actualmente pe teritoriul Ucrainei și au fost nevoiți să se refugieze în satul Vicov în casa unei mătuși. După numele acestui sat își va lua Sofia numele de Vicoveanca deși ea se numea Sofia Fusa.

Câți ani crezi că are Sofia Vicoveanca? Știi care e numele ei real?

În buletin Sofia Vicoveanca se numește de fapt Micu, după soțul ei, un reputat jurnalist. N-a avut o copilărie ca-n povești, mai ales după ce tatăl ei a fost luat forțat și trimis într-un lagăr de concentrare pe front. Când s-a întors după front a venit un bărbat complet schimbat, cu nervii la pământ și foarte sobru. Sofia nu avea voie să cânte și nici să poarte haine colorate.

Anul acesta Sofia Vicoveanca împlinește 79 de ani și este un om fericit, împlinit și cu tolbă de amintiri pe care le deapănă cu plăcere. Nu locuiește în București ci la Suceava și ocazional, în Vicovul de Jos unde are are o bucățică de pământ pe care o cultivă și de unde adună în fiecare toamnă, recolta.

Sofia Vicoveanca are un fiu, Vlad Micu, în vârstă de 49 de ani și două nepoate.

Deși au trecut anii și atâtea întâmplări peste celebra interpretă de muzică populară, ea nu se schimbă, pare că nu îmbătrânește și a rămas același om al satului dintotdeauna.

Luna trecută interpreta a avut un șoc când un răuvoitor a scris pe rețelele de socializare că ar fi fost infectată cu coronavirus, știindu-se faptul că Suceava era în carantină totală. A fost un zvon fals iar artista a dezmințit acest lucru.

Foto: Facebook/Sofia Micu

Citeste și:

Biserici din București cu moaște și icoane făcătoare de minuni (II)

Limbajul lumânărilor care se aprind în biserică

Biserici din București cu moaște și icoane făcătoare de minuni (I)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete