Catalin Stefanescu: Ma incapatanez sa cred in onoare si cavalerism

Catalin Stefanescu este asemeni emisiunii pe care o prezinta: cult, agreabil, spiritual, serios, dar si amuzant. Stie sa-si puna in valoare invitatii si sa faca un show de succes "Garantat 100%".

In fiecare joi seara, pe TVR1, puteti vedea "o emisiune culturala mai altfel", cum spune chiar gazda ei, Catalin Stefanescu. Intr-o atmosfera calda, sustinuta de muzica live, oameni simpli, dar cu preocupari speciale, sunt invitati, alaturi de personalitati ale culturii romanesti, intr-un show care vrea sa deschida apetitul pentru cultura. Prezentatorul are un aer boem, degajat, prin care nu razbate munca enorma din spatele "cortinei".

Catalin Stefanescu s-a nascut pe 29 de­-cembrie1968, la Ramnicu Valcea si a absolvit Facultatea de Litere (Romana-Engleza), la Cluj-Napoca. S-a ocupat o vreme de critica de teatru, fiind cel mai tanar membru UNITER. In 1993 a colaborat la o emisiune radio, iar un an mai tarziu a intrat prin concurs la TVR Cluj, unde si-a facut ucenicia, trecand prin toate etapele, pana la gradul de maestru: reporter, redactor, realizator si prezentator de emisiuni, secretar-general de redactie, seful Compartimentului Difuzare si Imagine.

A fost premiat pentru: cel mai original reportaj (Hussein), cel mai bun documentar (Ioan, Penitenciar), cel mai bun eseu (Circul), cel mai bun program local ("Garantat 100%") – realizat la televiziunea din Cluj si transmis de postul national (TVR1) si international (TVRi).

Cum iti alegi tema emisiunii?
Pe de o parte, spunem povestile exemplare ale unor oameni pe care ii descoperim in tara, pe de alta parte, facem exercitii de admiratie, care au ca adresa personalitati ale culturii romanesti de astazi.

 

Ce moment iti place cel mai mult intr-o emisiune? Care dintre emisiuni ti s-a parut cea mai reusita?
Imi plac toate. Ma bucur cand avem reportaje izbutite, cand piesa muzicala care se canta special pentru invitat e buna, cand invitatii accepta jocul pe care-l propunem. Dar nu pot spune care dintre emisiuni mi-a placut mai mult. Fara figuri de ipocrizie ieftina.

 

Emisiunea e rezultatul unei munci de echipa, dar pe ecran nu poate aparea decat unul singur: moderatorul, care devine automat persoana publica (dupa cum vezi, m-am ferit sa spun "vedeta", anticipand protestele tale). Cat din emisiune esti tu, si cat ceilalti?
Ai anticipat corect chestia cu protestele. "Ceilalti", colegii mei de la "Garantat 100%", inseamna foarte mult. Daca ma intrebi despre ei, inseamna ca esti dispusa sa le publici si numele, lucru care se intampla foarte rar. De obicei, enumerarea asta nu mai… incape. De cate ori vorbesc despre asa ceva, incep cu d-na Silvia Ciurescu, alaturi de care am onoarea de a realiza emisiunea. Ceilalti sunt: Ovidiu Pop si Radu Puscas, colegi de la TVR Cluj, impreuna cu care fac reportajele din emisiune, iar la Bucuresti – Adrian Ionica, Ileana Ploscaru si Carmen Ciurea (redactori), colegii de la imagine, regie, scenografie, productie, de la tehnic, echipele de cameramani… Ce mai, e lume multa!

 

Cum te impaci cu acest statut? Ti-a adus vreo schimbare?
Pur si simplu imi vad de treaba, cu constiinta faptului ca, in fiecare clipa, multumesc gratiei divine pentru ca fac ceea ce-mi place. Si pentru ca, macar o data la un an, doi, am ocazia sa fac un film documentar si sa mai merg pe la cate un festival. Cat despre statut, prefer sa nu ma gandesc la el. E atata lume smechera, care se bate cu caramida in piept, incat trebuie sa mai existe, pe ici, pe colo, si cate un fraier care-si tine gura.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete-Personalitati