Casatorie sau divort, tot la bani ajungem

Odata cu schimbarea starii civile, apar modificari si in modalitatile de administrare a banilor. Bugetul redevine subiectul zilei, fie trebuie adunat si impartit la doi, fie se reduce semnificativ. Insa indiferent de situatie si de felul cum alegi sa o gestionezi, trebuie sa tii cont de cateva notiuni de baza, care sa te ajute sa te descurci mai bine.

Casatorie, divort, bani

Va declar sot si sotie!
Asadar, acum puteti imparti cardul de credit! Zilele fara griji, iesirile in oras cu fetele au cam luat sfarsit! Luna de miere de pe plaja exotica a lasat multe amintiri frumoase, dar cum nimic nu tine la nesfarsit, trebuie sa va intoarceti la rutina de zi cu zi.

Viata in cuplu inseamna ca trebuie sa ai in vedere ca totul se va inmulti cu doi si se va imparti la doi – cheltuieli, venituri, economii. Cum sa iti gestionezi banii in asa fel incat sa nu existe conflicte in familie? Trebuie sa te adaptezi noii situatii si sa tii cont de cateva aspecte care iti vor facilita o administrare mai buna a bugetului familiei – pasi mici, dar siguri catre un viitor lipsit de discutii aprinse, pe motive financiare.

Prima discutie despre bani
Prima intalnire, prima cina romantica, primul cadou… iar acum prima conversatie despre bani. Daca nu ati avut ocazia sa discutati acest subiect, acum este momentul potrivit sa puneti la cale „mica sedinta“, care asteapta de mult si care sigur nu a fost in topul listei tale de prioritati.

Este important sa stabilesti, impreuna cu sotul, inca de la inceput, cine, cat, cum, cand va administra banii. Sunt cateva intrebari carora este bine sa le gasiti raspunsul impreuna.

Puneti banii la comun sau ii folositi separat? Cheltuielile personale le faceti independent sau impreuna? Inainte de a purta propriu-zis discutia cu sotul, creeaza un mediu favorabil. Nu alege un loc public. Daca in ziua respectiva este vreun meci sau vreun film interesant, amana discutia pe o alta zi, pentru ca din start nu ii mai captezi atentia! Alege momentul cu grija – cel mai bine la sfarsit de saptamana, cand sunteti odihniti.

Pune pe lista toate lucrurile pe care vrei sa le dis-cuti, ca sa fii sigura ca nu omiti ceva. E important sa cunosti obiectivele, nevoile, dorintele si scopurile financiare ale sotului, dar si el sa le stie pe ale tale, pentru ca, daca difera, e bine sa le luati pe toate in considerare. Nu tratati subiectul „bani“ cu superficialitate si nu il amanati. Ascultati rational ambele puncte de vedere si ajungeti la un consens. Stabiliti care sunt prioritatile fiecaruia, dar si obiceiurile financiare – doar analizandu-le veti putea construi un plan.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii