Căsătoria dintre Octavian Strunilă și Oana Botez, nerecunoscută de Biserica Ortodoxă. Uite care este motivul

Căsătoria dintre Octavian Strunilă și Oana Botez, nerecunoscută de Biserica Ortodoxă

Octavian Strunilă s-a căsătorit în weekend cu Oana Botez, ceremonia având loc într-un cadru restrâns, pe plajă, alături de persoanele apropiate.

După 9 ani de relație, Octavian Sturnilă și Oana Botez și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu, avându-i nași pe Paul Ipate și Jojo. Ceremonia, care a avut loc pe plaja din 2 Mai, nu este recunoscută de Biserica Ortodoxă, iar motivul este cât se poate de serios.

De ce nu este recunoscută căsătoria dintre Octavian Strunilă și Oana Botez?

Căsătoria dintre Octavian Strunilă și Oana Botez nu este recunoscută de nicio biserică ortodoxă și asta pentru că a fost oficiată de un preot exclus din Biserica Ortodoxă Română, potrivit adevarul.ro. Mai exact, preotul Ştefan Popa, fostul paroh din Topraisar, a fost caterisit de Arhiepiscopia Tomisului în toamna lui 2013. Acesta a fost acuzat de adulter şi apostazie, motiv pentru care mai marii bisericii au decis ca acesta să fie exclus și să nu mai poată oficia slujbe. Cu toate acestea, preotul a ridicat o biserică în comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, loc în care continuă să țină slujbe, chiar dacă aceste drept i-a fost retras. Mai mult, se pare că și decorul pe care l-au ales mirii pune probleme în recunoașterea căsătoriei. Biserica este de părere că nicio slujbă, cu excepția cele din Noaptea de Înviere,  nu poate fi oficiată pe plajă.

„Din păcate pentru miri, această cununie religioasă nu este recunoscută de nicio biserică ortodoxă, deci nici de Biserica Ortodoxă Română, deoarece este oficiată de un caterisit. În plus, spre deosebire de slujba de Înviere, pe plajă nu mai poate fi oficiată nicio nuntă, conform Hotărârii Sfântului Sinod al Patriarhiei Române, a spus preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit adevarul.ro.

Foto: facebook

Citește și:

Octavian Strunilă și Oana Botez s-au căsătorit la Starea Civilă! E uluitor cum s-a îmbrăcat soția actorului

Zvonurile au spus că divorțează, dar ei încă sunt fericiți! Cât de frumoasă este soția lui Octavian Strunilă

Octavian Strunilă: „Nu mi-am dorit să joc Hamlet'

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete