Cartea pe care trebuie să o citească orice femeie înainte de a se îndrăgosti

Această carte prezintă o fascinantă analiză a femeii, a emoțiilor ei, a relațiilor, fricilor și dorințelor ei – abordând teme sensibile și cu implicații adânci precum teama de abandon, gelozia și tiparele tot mai aberante de frumusețe în care aceasta simte că trebuie să se încadreze. Este cartea pe care trebuie să o citească orice femeie înainte de a se îndrăgosti.

E mai ușor să programezi supercalculatoare, să conduci întreprinderi mari, să îndeplinești obiective profesionale deosebit de înalte, decât să construiești relații sănătoase irigate cu iubire. ' – Cu aceste cuvinte își începe psihoterapeutul, medicul psihiatru și omul de știință brazilian, Augusto Cury, bestsellerul internațional, Femei inteligente, relații sănătoase

Autoarea propriei povești

Nicio schimbare psihică durabilă nu se petrece însă rapid. Pentru a prelua controlul asupra propriei povești este nevoie de autocunoaștere, educație, antrenament și, în special, de înțelegerea elementară a celui mai complex dintre universuri, mintea umană. Atunci când ne înțelegem gândurile și emoțiile, avem puterea de a schimba modul în care acestea se manifestă și de a deveni responsabili pentru propria lume.

De ce acestă carte?

Femei inteligente, relații sănătoase' se diferențiază de alte titluri din categoria dezvoltare personală și relații prin caracterul științific al informațiilor prezentate. Teoria care stă la baza acestei cărți a devenit temă a cursurilor universitare de specialitate, de masterat internațional și se numește Teoria inteligenței multifocale. Ea studiază modul de funcționare a minții, formarea Eului ca administrator psihic, rolurile memoriei și procesul de construcție a gândurilor.

Cea mai bună versiune a ta

Augusto Cury crede că prin autodefinire, reflecție echilibrată și stoparea sentimentelor de vinovăție, fiecare femeie se poate transforma în cea mai bună versiune a ei, recuperându-și stima de sine și sănătatea emoțională. Cunoscând legile fundamentale ale relațiilor sănătoase, atitudinile se transformă prin autocontrolul gândurilor și emoțiilor.

Ferestrele memoriei

O importantă parte a cărții este dedicată explicării teoriei ferestrelor memoriei. Acestea sunt parte centrală a psihicului uman, zone specifice care conțin milioane de informații stocate de fiecare dintre noi pe parcursul vieții. Autorul le împarte în trei categorii: ferestre neutre- cele care conțin informații numerice, adrese, date; ferestre light- care alimentează plăcerea, bucuria, liniștea, seninătatea și ferestrele killer- cele care stau la baza tristeții, a anxietății, a agresivității și fobiilor. Obiectivul fiecărei femei inteligente este acela de a-și educa psihicul să rupă frontierele ferestrelor killer și să pătrundă în zona ferestrelor light, care le va alimenta stima de sine și bunăstarea.

Nu doar pentru femei

La sfârșitul fiecărui capitol, autorul le oferă și bărbaților câteva sfaturi și îi îndeamnă să reflecteze asupra femeilor din viața lor. Fie că sunt iubite, soții, mame, fiice sau prietene, acestea merită toată atenția sexului masculin pentru ca, împreună, să construiasă parteneriate trainice și relații sănătoase și inteligente.

Ana Maria Mihăieș

Foto: 123rf

Citeste și:

În contextul actualei pandemii, atenția publică s-a îndreptat tot mai rar asupra unui flagel mult mai vechi al societății noastre, discriminarea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii