Care sunt cel mai puțin căutate facultăți în 2018

cel mai puțin căutate facultăți

Absolvenții de liceu se îndreaptă către facultăți de unde pot ieși licențiați în specializări la mare căutare pe piața muncii. Facultăți care, odinioară, erau la mare căutare, sunt, astăzi, codașe. 

Conform www.adevarul.ro, cel mai puțin căutate specializări în 2018 sunt Istoria, Ştiinţele Sociale, Fizica şi Teologia. Expertul în recrutare Gabriel Chicioreanu explică pentru sursa citată că “absolvenții de liceu se îndreaptă către specializări care le oferă o paletă mai largă de oportunităţi pentru angajare. Or, la Facultatea de Istorie, Fizică sau Teologie se duc doar oamenii într-adevăr pasionaţi de domeniul respectiv, fiind conştienţi de faptul că posibilităţile de angajare ar putea să fie destul de limitate după terminarea studiilor”.

Cel mai puțin căutate facultăți au rămas cu locuri neocupate chiar și la buget

După prima sesiune de admitere, au rămas neocupate locuri bugetate la specializări precum Chimie,  Fizică, Teologie şi Filosofie. La Drept, pe locurile de la buget a fost concurență mare, totuși au rămas peste 100 de locuri libere la taxă.

Specialistul consultat de www.adevarul.ro susține că acest lucru este cauzat de faptul că “taxele de şcolarizare la această facultate sunt foarte mari (3.500 de lei). În plus, tot mai multe facultăţi au inclus componenta de studii juridice, la un cost mai mic, având şi mai puţine exigenţe din partea cadrelor didactice”.

Locuri libere au mai rămas şi la Academia de Studii Economice din Bucureşti, atât la buget, cât și la taxă. Printre specializările cel mai puțin solicitate în prima sesiune se numără Bussiness şi Turism, Management şi Finanţe – locuri la buget. În cadrul ASE-ului au rămas peste 1000 de locuri cu taxă la toate cele 24 de specializări.

La Universitatea Politehnica din Bucureşti sunt disponibile câteva sute de locuri la buget. Locuri libere sunt la Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Facultatea de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice.

Unde mai sunt locuri disponibile la facultățile din țară

La Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, candidaţii au la dispoziţie un număr de 444 de locuri bugetate la Facultatea de Istorie şi Filosofie, Sociologie şi Asistenţă Socială, Ştiinţe Politice şi Administrative, Geografie şi Teologie.

La Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) au rămas neocupate aproximativ 150 de locuri bugetate, la facultățile de Litere, Istorie, Teologie, Fizică, Muzică şi Teatru, Chimie, Biologie şi Geografie.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sunt sute de locuri libere la Geografie, Istorie, Litere şi Teologie.

Citește și

Elevii Școlii 195 din București, întâmpinați de robotul Pepper în prima zi de școală

2 din 5 elevi nu înțeleg ce citesc și nu pot rezolva probleme de logică. Care este motivul

Cum împiedici educaţia copilului tău fără să realizezi

Sursa foto: libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie