Elevii Școlii 195 din București, întâmpinați de robotul Pepper în prima zi de școală

robotul Pepper

Prima zi de școală a fost una cu adevărat memorabilă pentru elevii Școlii 195 din Capitală. Ei au fost întâmpinați de robotul Pepper, un robot umanoid proiectat să înțeleagă reacția și starea emoțională a utilizatorului său prin intermediul tehnologiei de ultimă generație.

Conform www.libertatea.ro,  robotul Pepper este interactiv, progresiv și autonom. Este dotat cu tehnologie de recunoaștere facială, aparate de înregistrare audio și senzori, își adaptează comportamentul fără a fi programat, înțelege și vorbește 17 limbi, are 1,2 m înălțime și 28 de kg, iar autonomia bateriei este de 12 ore.

Citește și Chirurgia viitorului în România. Cum arată robotul care operează oameni?

Pepper a fost construit prin colaborarea dintre compania japoneză SoftBank şi Aldebaran Robotics. Robotul este capabil să stea de vorbă pe baza unor algoritmi speciali dezvoltați de un grup de psihologi –“emotion recognition software”. Grație acestui algoritm, Pepper înțelege perfect emoțiile interlocutorului său. Nu-ți poți ascunde de Pepper nici tristețea, nici fericirea.

Singura limită pe care o are Pepper este cea referitoare la abundența de întrebări pe care le poate primi. Nu-i place ca toată lumea să-i adreseze întrebări în același timp, pentru că nu știe cui să răspundă mai întâi.

robotul Pepper

Ce care a fost cu ideea acestei festivități de deschidere inedite este prof. Claudiei Chiru, profesor în învățământul primar: “Zilele acestea mi-am amintit de anii mei de școală. Atunci, acum 31 de ani, deschiderea anului școlar era parcă croită pentru adulți, cu puține momente dedicate elevilor: Azi, în 2018, deschiderea anului școlar este dedicată în totalitate autorităților, deci tot adulților. Copiii stau ore în șir cu flori în mână pentru a intra în clasă, nu aud și nu înțeleg nimic. Nu zic că-i greșit și nu judec pe nimeni, însă am putut face ceva pentru a le dedica un moment școlarilor, elevilor mei de clasa a III-a, copiilor României. Această inițiativă sper să scoată din linie și alți colegi care să organizeze deschideri de an școlar special gândite pentru a încuraja bucuria de a veni la școală și bucuria cunoașterii!', a declarat Claudia Chiru.

Citește și Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

Sursa foto: libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie