Când revine primăvara? Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla cu vremea în următoarele zile

După un weekend cu temperaturi scăzute, se pare că în următoarele zile situația se va îmbunătății. Astăzi, în continuare vremea va fi mai rece decât ar fi normal la această dată, însă situația se va schimba în curând.

Chiar dacă zilele trecute am avut parte de temperaturi mai scăzute și cu 12 grade decât în mod normal, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că începând de astăzi, vremea se va încălzi treptat.

„Sâmbătă şi duminică, vremea a fost deosebit de rece, se menţim maxime cu 10-12 grade mai mici faţă de mediile climatologice, astfel că maximele au fost cuprinse între 0 şi 8 grade, iar minimele între -14 grade în nordul Moldovei şi -1 grad în Banat şi în zona litoralului”, a declarat meteorologul de serviciu, pentru mediafax.ro.

Când revine primăvara?

După acest sfârșit de săptămână, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor ajunge la 10-12 grade.

„În perioada următoare, nu vor mai fi nici intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi în creştere de la zi la alta, astfel încât, pe la începutul săptămânii viitoare, ne aşteptăm chiar la maxime de 10-11 grade. (…) Treptat, pe fondul acestei încălziri a vremii, precipitaţiile care vor mai fi în ţară, puţine, pe arii destul de restrânse în special în jumătate de sud a ţării vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Încă începând din primele zile ale săptîmânii viitoare, temperaturile se aproprie de normalul acestei perioade,” a explicat reprezentantul ANM.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Doliu în muzica internațională! Lys Assia, prima câștigătoare a concursului Eurovision, a murit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri