Bucharest City Marathon

Bucharest City Marathon

Pana acum trei ani, Bucurestiul era singura capitala din Uniunea Europeana care nu avea un maraton oficial. Acum, aflat la ce-a de-a treia editie, evenimentul se bucura de un real succes, organizatorii anticipand o participare de peste 5.000 de persoane.

Asociatia Bucharest Running Club, prin presedinta Valeria Racila Van Groningen, anunta noutatile acestei editii:
– AIMS ( Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale ) a inregistrat si a inscris in calendarul international de maratoane stradale, editia a III-a Bucharest City Marathon, avand 3 probe competitive – Maratonul de 42,195km, Semimaratonul de 22,095km si stafeta 4x 10,548km si 2 probe necompetivite – cursa polulara de 4 km si cursa copiilor de 1 km. Sportivii in fotolii rulante pot sa se inscrie la oricare din probele BCM.
Asociatia Bucharest Running Club a participat la trei maratoane internationale in 2010 – Milano – Lago Maggiore, Roma si Rotterdam, unde a avut alergatori si unde a promovat maratonul din Bucuresti.
Pana azi, s-au inscris deja peste 1000 de sportivi din 17 tari: Romania, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Moldova, Franta, USA, Japonia, Ungaria, Polonia.

Institutiile partenere organizatoare alaturi de Asociatia Bucharest Running Club sunt Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Atletism, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Administratia Lacuri, Parcuri Agrement Bucuresti, Ro Club Marathon.

Anul acesta, Asociatia Bucharest Running Club va continua colaborarea cu Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si cea cu Hospice Casa Sperantei, pentru a sustine programele ecologice si umanitare derulate de acestea. Sumele de bani provenite de la cursa populara vor fi donate celor doua organizatii.

Startul competitiei va avea loc duminica, 17 octombrie 2010, ora 09,30, insa bucurestenii pot vizita Expozitia Maratonului incepand de vineri 15 octombrie in Piata Constitutiei.
Mai multe detalii puteti afla de pe www.bucharestcitymarathon.com.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri