BNR lansează bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu

BNR lansează bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu

În urma demersurilor campaniei naționale FEMEI PE BANCNOTE și a scrisorii deschise trimise de Janina Nectara Constantin, inițiatoarea campaniei, Guvernatorului Mugur Isarescu, Banca Națională a României a luat decizia de a ilustra prima femeie pe o bancnotă națională.

Janina Nectara a reușit să aducă în demersul istoric cele mai apreciate persoane publice. Totodată, demersul național a fost susținut de cele mai prestigioase instituții educaționale precum: Universitatea POLITEHNICĂ București; Universitatea de Medicină și Farmacie CAROL DAVILA; Universitatea de Arhitectură și Urbanism ION MINCU; Universitatea de Educație Fizică și Sport București; Universitatea Națională de Muzică București; Facultatea de Geologie a Universității București; Facultatea de Chimie a Universității București; Facultatea de Istorie a Universității București.

În campanie, peste 20.000 de români și-au votat personalitățile istorice preferate. “Trăim un moment istoric. Este pentru prima dată în 150 de ani de la nașterea leului românesc când o femeie remarcabilă este onorată în mod oficial pe o bancnotă de largă circulație. Mulțumesc voluntarilor care au lucrat cu generozitate în această campanie, mulțumesc artiștilor tinerei generații și tuturor personalităților publice implicate, jurnaliștilor și realizatorilor de televiziune care au promovat campania FEMEI PE BANCNOTE, și nu în ultimul rând Guvernatorului BNR pentru că a înțeles că România are, alături de bărbați, și femei remarcabile cărora trebuie să li se recunoască meritele. Împreună, am scris istorie în România“, a declarat Janina Nectara Constantin.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri