Benone Sinulescu împlinește 80 de ani și schimbă prefixul! Cum sărbătorește cântărețul?

 

Vezi pozele

Unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară din România, Benone Sinulescu, aniversează mâine, 24 mai, 80 de ani de viață și peste 60 de ani de carieră muzicală. Pentru a sărbători în mare stil, artistul va cânta și în cadrul unui festival care va avea loc la Buzău.

Benone Sinulescu împlinește 80 de ani

Astfel, „Nea Beni', așa cum este numit de fanii săi, va fi onorat cum se cuvine prin Festivalul Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu', care a fost organizat de Primăria Municipiului Buzău, în zilele de 27 -28 mai, în Piața Dacia. Scopul festivalului este chiar sărbătorirea cântărețului.

În cadrul Festivalului vor fi susținute concerte de către interpreți de renume ai muzicii populare românești, din principalele zone folclorice ale României. Buzoienii se vor bucura de momente magice alături de de maestrul naiului, Gheorghe Zamfir. De asemenea, unul dintre cele mai importante concerte va fi, bineînțeles, cel al îndrăgitului Nea Beni.

Buzoienii vor fi fermecați de voci de aur ale muzicii populare, precum: Angela Buciu, Tiberiu Ceia, Ștefania Rareș, Maria Butaciu, Laura Lavric, Lazăr Novak, Florica Bradu, Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Nicolae Datcu, Valeria și Traian Ilea, Emilia Dorobanțu, Lucia Dumitrescu, Ilie Caraș, Ștefan Vlad, Vasilica Tătaru, Nicu Mâță, Maria Băndoiu, Ionica Stan, Mircea Sime sau „Nemuritorii'. De asemenea, Festivalul se va bucura de prezența lui Dan Negru, invitat special.

Totodată, în cadrul Festivalului va avea loc Concursul de Muzică Populară „Benone Sinulescu', care se adresează interpreților amatori cu vârste de până la 30 de ani.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:

  • solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până la 12 ani);
  • solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);
  • solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani).

Din juriu fac parte artiștii Benone Sinulescu, Angela Buciu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, George Stanca, Cristian Popescu și Florentina Adriana Stuparu. Nu în ultimul rând, în minutele dintre concertele organizate în cadrul Festivalului, vor menține atmosfera antrenantă prezentantorii Sorin Ghilea și Cristian Popescu.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Benone Sinulescu, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook, libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Gina Pistol și-a transformat corpul în doar câteva luni! Cum a reușit: „Am scos din alimentație două ingrediente!'

Simona Gherghe a născut o fetiță sănătoasă! Primele declarații ale prezentatoarei după ce a devenit mamă

Diana Bișinicu, fotografie de colecție. Cum arăta vedeta în 2005, atunci când defila pentru designeri renumiți

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete