Bebeluș mort din cauza unei greșeli stupide a părinților săi

Un bebeluș de doar șapte luni a murit din cauza unei greșeli teribile a părinților lui, un cuplu de belgieni. Aceștia au ajuns la concluzia că micuțul este intolerant la lactoză și la gluten, din cauza faptului că refuza sânul. Părinții nu au cerut, însă, părerea niciunui medic și au decis să facă așa cum cred de cuviință.

Această concluzie i-a determinat pe cei doi să scoată din alimentația sugarului laptele matern și laptele praf și să introducă laptele de porumb, de orez, de ovăz, de quinoa și de hrișcă. Produse bio, dar lipsite de nutrimentele de care micuțul aflat în plină dezvoltare avea atâta nevoie. Desigur, nici de această dată cei doi părinți nu au considerat că au nevoie de sfatul medicului.

Bebelușul hrănit cu lapte bio, deshidratat și subnutrit

După ce, timp de câteva luni bebelușul a fost hrănit cu lapte vegetal, acesta a decedat. C auzele decesului? deshidratare și malnutriție. Cu câteva zile înainte să moară, micuțul a început să se confrunte cu probleme respiratorii. În ziua în care s-a înălțat la ceruri, bebelușul a vomat mult. Impacientați, parinții au decis să-l ducă la un medic homeopat.

Citeste si Fetița de la fereastră. O familie a vrut să adopte acest copil, dar agenția de adopții le-a transmis părinților că fac o mare greșeală

Acesta le-a spus să meargă la Urgențe cât de repede pot. În cele din urmă, cei doi au decis să acorde încredere și medicilor alopați și s-au grăbit să ajungă la spital. Din păcate, a fost prea târziu. Micuțul a decedat în drum spre spital.

Autopsia a relevat faptul că micuțul suferea de deshidratare severă. Nicio urmă de hrană nu a fost găsită nici în stomacul lui, nici în intestine.

 

Părinții au fost acuzați de ucidere din culpă. În fața judecătorului, părinții au susținut că au făcut tot ce s-au priceput pentru ca bebelușul să fie bine îngrijit. “E ușor să judeci. Noi nu considerăm că am făcut ceva rău. Am făcut tot ce ne-am priceput pentru ca lui Lucas să-i fie bine“, a declarat tatăl micuțului. “Să fim acuzați că l-am lipsit de hrană în mod voit… nu pot accepta asta. Mă trezeam de câte patru ori pe noapte să-l hrănesc“, și-a susținut nevinovăția și mama.

Părinții riscă 18 luni de închisoare

Procurorul de caz a ținut să puncteze și aversiunea celor doi părinți pentru medicina tradițională: “Aversiunea lor pentru medicina alopată a fost atât de puternică încât au preferat să piardă o oră pe drum până la un medic homeopat decât să se ducă la cel mai aproiat serviciu de Urgențe. Asta ilustrează cât se poate de bine gravitatea faptelor”, a spus acesta.
Părinții riscă 18 luni de închisoare, dar verdictul va fi dat abia la mijlocul lunii iunie.
În momentul decesului, Lucas cântărea doar 4,3 kg. Greutatea normală a unui bebeluș de șapte luni este cuprinsă între 6 și 9 kg.
Experții susțin că regimul fără gluten este recomandat doar celor care suferă de boală celiacă. Persoanelor care nu se confruntă cu această maladie, dieta fără gluten reprezintă un factor de risc important al unei afecțiuni cardiace, mai ales în cazul copiilor.

Sursa: santeplusmag.com

Sursa foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate