Bacalaureatul 2018 va avea o structură diferită. Ce schimbări îi așteaptă pe elevi?

Bacalaureat 2018

Bacalaureatul, cel mai important examen pentru elevii de clasa a XII-a, vine cu schimbări în anul școlar 2017-2018.

De-a lungul timpului, examenul de Bacalaureat a suferit diverse modificări, atât în ceea ce privește modul de desfășurare, cât și probele pe care elevi le-au avut de susținut. În acest an, structura examenului se schimbă din nou, noile modificări fiind anunțate de către Ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Cum se va schimba examenul de Bacalaureat în 2018?

În anul școlar 2017-2018, nu numai desfășurarea examenului va suferi modificări, ci și modul în care vor fi corectate lucrările.

În ceea ce privește calendarul examenului de Bacalaureat 2018, competențele lingvistice și cele digitale nu vor mai fi susținute cu câteva săptămâni înainte de probele scrise, ci în prima parte a semestrului II. Astfel, elevii de clasa a XII-a vor intra mai devreme în febra Bacalaureatului, probele orale urmând să aibă loc în timpul anului școlar.

'Competenţele lingvistice şi cele digitale, acele probe orale, se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, în timpul anului şcolar, urmând ca probele practice să se desfăşoare, conform calendarului, la finalul clasei a XII-a. Nu facem altceva decât să aducem o descongesionare a materiei pentru elevii care vor susţine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, din punctul acesta de vedere, în 2010 am mai avut un examen de bacalaureat organizat la fel. În lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competenţe, iar în iunie – iulie probele scrise', a spus  Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, potrivit mediafax.ro.

Tot în anul școlar ce urmează să înceapă, lucrările elevilor nu vor mai fi corectate doar în centrele de evaluare, la fel cum se întâmpla până acum, ci vor fi scanate și securizate. Prin această nouă modalitate de corectare, profesorii vor putea evalua lucrările online, folosind un laptop sau un calculator. Pentru a se asigura că nu vor exista probleme în ceea ce privește securitatea lucrărilor, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se va ocupa de confidențialitatea acestora.

Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. La final se vor intersecta în bazele de date în aşa fel încât fiecare elev să îşi vadă nota. (…) Vom pilota aceste două noutăţi în luna ianuarie, la evaluarea naţională şi februarie-martie, la examenul de bacalaureat“, a spus Liviu Pop, citat de  mediafax.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Schimbi mereu bona copilului tău? Acest lucru poate avea efecte negative asupra dezvoltării lui

Când începe școala în 2017. Prima zi de școală este mai devreme

Ajutor din partea statului pentru copiii fără posibilități. În ce condiții vor primi elevii rechizite gratis?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie