A avut un succes nebun în anii 80′! Cum arată acum celebrul cântăreț Ricky Dandel

Ricky Dandel 7SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 16)

Ricky Dandel este un cântăreț care s-a bucurat de un succes nebun în anii 80′ – 90 ‘. A fost solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator și show-man. Acum, artistul are 70 de ani și care un fiul care i-a călcat pe urme.

Ricky Dandel a avut o carieră înfloritoare

Artistul a urmat Școala de Muzică din Sibiu, iar în anul 1975 a absolvit Facultatea de Litere și Istorie, secția engleză-germană din același oraș. De asemenea, artistul este a absolvit și Academiei de Comerț, secția marketing.

Ricky Dandel este celebru pentru o mulțime de piese pe care le-a lansat de-a lungul carierei sale, una dintre ele se numește „Cu tine'. În anul 1992, a participat la festivalul internațional „Cerbul de aur', unde a susținut un recital în deschiderea concertelor Sister Sledge, conform wikipedia.org. A participat și în 1994, a cântat în deschiderea lui Jerry Lee Lewis.

În perioada anilor 1992-1994, 1996, 2001 Ricky Dandel a fost prezentator la cinci ediții ale festivalului de la Brașov.

Ricky Dandel a povestit cum și-a compus piesele

Viața lui este definită numai de muzică, așa că artistul a depus eforturi susținute pentru a realiza melodii de calitate. În cadrul unui interviu, Ricky Dandel a mărturisit că a compus cele mai bune piese ale sale în avion, mai exact „între cer și pământ'.

Sunt extrem de exigent faţă de mine însumi şi detest jumătăţile de măsură. Desigur, dacă aş avea două inimi, amândouă ar bate pentru muzică', ne-a spus artistul. Nu există moment din zi în care să nu se gândească la muzică, iar cele mai bune piese le-a scris în aer.

Cu ani în urmă, când obsnuiam să zbor frecvent cu avionul, foloseam pungile destinate răului de avion pentru a notă câte o nouă compoziţie. Şi, sincer să fiu, unele dintre cele mai reuşite piese le-am scris între cer şi pământ. Inspiraţia nu este un fenomen care poate fi dirijat sau controlat, ea este că un fulg de nea care se topeşte dacă îl păstrezi prea mult timp în palmă. Inspiraţia vine şi pleacă cât ai clipi', a povestit Ricky Dandel, pentru cancan.ro.

În prezent, fiul cântărețului duce tradiția mai departe și continuă să cânte pentru că a moșteni pasiunea de la tatăl său.

Pentru a vedea cum arată acum Ricky Dandel, dar și fotografii din tinerețea lui, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Cine sunt semifinaliștii Eurovision 2017? Iuliana Tudor şi Dan Helciug prezintă finala selecției naționale

A primit Ursul de Argint la Berlin pentru montajul filmului „Ana, mon amour'! Cine este Dana Bunescu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete