Avertizare ANM: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion?

Românii vor avea parte de vreme neobișnuită pentru această perioadă. Specialiștii din cadrul Administrației Națională de Meteorologie (ANM) vin cu vești de ultimă oră în ceea ce privește prognoza meteo valabilă pentru intervalul 21 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021.

Miercuri, 23 decembrie, vremea se va încălzi. În Nord-Vest, Nord, Est, centru şi la munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor fi precipitaţii – mixte la munte, la altitudini de peste 1.700 m, şi predominant ploi în zonele mai joase.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 70-80 km/h, precum şi, trecător, cu viteze mai mici, în regiunile nord-vestice. Maximele de temperatură se vor încadra, în general, între 3 şi 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade.

Joi, în Ajunul Crăciunului, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în toate regiunile țării. Cerul va fi noros în Vest, centru şi în Nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 14 grade, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în sud-vest. Minimele de temperatură se vor încadra între 2 şi 8 grade.

De Crăciun, vremea se va menţine deosebit de caldă în Sud şi în Sud-Est. În Vest, centru şi în Nord cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Potrivit ANM, de Revelion, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile și vor fi cuprinse între -1 grad și 5 grade. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber