Au stârnit furia canadienilor! Peste 80.000 de oameni au semnat o petiție împotriva ducilor de Sussex

Mulți i-au sprijinit încă de la început, având în vedere că relația lor a fost presărată cu mici picanterii, dar au existat întotdeauna și persoane care i-au criticat pe Meghan Markle și prințul Harry. Acum, cei doi nu au stârnit doar furia britanicilor, ci și pe cea a canadienilor! Peste 80.000 de oameni au semnat o petiție împotriva ducilor de Sussex. Care este nemulțumirea lor? 

Nu vor mai putea folosi titlurile regale, vor fi nevoiți să înapoieze banii folosiți pentru renovarea reședinței în care locuiesc și nici nu vor mai primi bani din partea statului, dar cu toate acestea, Meghan Markle și prințul Harry au reușit să stârnească un nou scandal.

Au stârnit furia canadienilor! Peste 80.000 de oameni au semnat o petiție împotriva ducilor de Sussex

Dincolo de independența financiară pe care și-au dorit-o, ducii de Sussex beneficiază în continuare de un serviciu asigurat tuturor membrilor familiei regale britanice. Mai exact, este vorba despre serviciul de protecție. Se pare că în prezent există discuții cu privire la felul în care vor fi suportate costurile de securitate ale cuplului. Având în vedere că își vor împărți timpul între Marea Britanie și Canada, a apărut ipoteza potrivit căreia cheltuielile să fie împărțite.

Acest lucru i-a nemulțumit pe oameni, iar Federaţia canadiană a contribuabililor a inițiat o petiție adresată lui Justin Trudeau, prim-ministru al Canadei, potrivit adevarul.ro. Prin intermediul petiței, oamenii au precizat că cetățenii din Canada nu ar trebui să suporte cheltuielile legate de securitatea cuplului regal. În doar șase zile, petiția a fost semnată de peste 80.000 de oameni.

“Canadienii sunt încântaţi să-i primească în ţara lor pe ducii de Sussex, dar în acelaşi timp au făcut foarte clar faptul că nu vor să fie obligaţi să-i susţină financiar cât timp locuiesc aici. Părerea noastră este că premierul Justin Trudeau ar trebui să respecte dorinţa canadienilor şi să spună ferm că ducii trebuie să-şi plătească singuri facturile.”, a spus Aaron Wudrick, directorul Federaţiei contribuabililor.

Costurile legate de securitatea familiei regale britanice depășesc 1000 de milioane de lire sterline în fiecare an, iar cele pentru ducii de Sussex ajung la 600,000 de lire sterline, sumă care până acum era asigurată de statul britanic.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Meghan Markle și prințul Harry.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Smiley se mută în SUA! Care este motivul?

Un celebru cântăreț, diagnostic dur din partea medicilor: Am aflat că am o formă de Parkinson'

Mădălina Ghenea are un nou iubit. Despre cine se vorbește că i-a furat inima super modelului?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete