Atmosferă de carnaval, personaje de basm și artificii în ultimul weekend B-FIT in the Street!

Nu rata ultimul weekend B-FIT in the Street! în care o simplă plimbare prin București se poate transforma într-o aventură populată cu personaje fantastice! De vineri, 28 iulie, până duminică, 30 iulie, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a pregătit pentru bucureșteni și turiști spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete și spectacole nocturne din Franța, Germania, Spania și România.

De la teatru în aer liber, la dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival face publicul să experimenteze lumi complet diferite în numai trei zile de spectacole. Personaje din secolul XVI, cariatide care se îndrăgostesc de trecători și statui celebre din București apar vineri pe străzile Centrului istoric să își spună povestea fără cuvinte în spectacolul Stil(L) urban. Sâmbătă este rândul Cenușăresei, al lui Harap Alb, Hansel și Gretel și al altor personaje din basme nemuritoare să îi poarte pe cei mici și pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante A fost odată ca niciodată din Parcul Kretzulescu, iar duminică actorii Teatrului Masca din Bizarerii baroce redau în Centrul istoric eleganța Franței de secol XVII.

Dacă vrei să guști din atmosfera marilor carnavaluri, B-FIT in the Street! te invită în Piața Universității, unde artiștii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de samba, salsa, merengue și cha cha cha.

Sâmbătă seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! îți arată Bucureștiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artiști din Germania, Franța și Spania. Artiștii spanioli de la Magic Night îmbină muzica cu efectele pirotehnice și focurile de artificii și invită spectatorii în Piața George Enescu să danseze într-un ritual specific festivităților populare din Valencia. Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante, atrage mii de oameni în Piața George Enescu, de unde pornește în deja faimoasa paradă B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, alături de dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino și de mascota festivalului. Punctul culminant al serii este reprezentația artiștilor germani de la Dundu, un spectacol captivant în acompaniamentul sunetului unic al harpei tradiționale africane.

Cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale cu zeci de reprezentații și peste 300 de artiști din nouă țări. Programul festivalului este disponibil pe http://www.bfitfestival.arcub.ro/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber