Apa Nova Bucuresti invita bucurestenii la o ampla campanie de reciclare

campanie de reciclare

Pet-uri, teancuri de hartie, sticle, tonere si cartuse de imprimanta, becuri sau electronice si electrocasnice uzate, toate sunt asteptate cu recipientele de colectare deschise, pentru a constitui biletul de intrare al bucuresteanului la Recicloniada. In plus, o pereche de casti uzate poate contribui la o reducere substantiala pentru achizitionarea unei perechi de casti noi.

Toate acestea pentru un proiect amplu de colectare a tuturor tipurilor de deseuri reciclabile pe care Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Primaria Muncipiului Bucuresti si cu sprijinul Romprest, il ofera in cadrul campaniei „Tu faci Bucurestiul'. Astfel, locuitorii capitalei se vor putea informa asupra modalitatilor prin care pot sa ajute orasul sa fie mai curat, mai frumos si mai ecologic.

Program Recicloniada

De la ora 12:00 demareaza actiunea de colectare a deseurilor cu sprijinul Romprest, Eco-Rom si Ecoteca care vor instala recipiente de colectare pentru toate tipurile de deseuri:

  • Hartie/Carton
  • Plastic
  • Sticla
  • Metal
  • Electrice si Electronice
  • Baterii, Becuri si Neoane
  • Cartuse si Tonere.

ONG-ul ViitorPlus va fi prezent cu 'Recicleta' – un proiect de colectare a deseurilor de hartie din birou spre a fi reciclate si al carei transport este asigurat de cargo-biciclete conduse de catre persoane defavorizate – si „Sacosa de panza', proiect ce isi propune sa ofere o alternativa eco la pungile de plastic/hartie prin productia de sacose de panza naturala. Participantii isi vor putea personaliza sacosele de panza cu ajutorul culorilor pe baza de apa. Totodata, la standul ViitorPlus vor putea masura amprenta de CO2.

Standul Descult in iarba va oferi o oaza de liniste pentru a alunga stresul si anxietatile urbane printr-un spatiu amenajat cu iarba si sezlonguri. Concursuri pentru cei mai eco cetateni vor fi initiate de Ecoteca si Descult in iarba, iar premiile vor fi oferite de catre Apa Nova Bucuresti.

Green Revolution va organiza un centru de bike-sharing pe durata zilei de vineri in Piata George Enescu cu inchiriere gratuita pe baza de buletin. Apa Nova Bucuresti va oferi, de asemenea, un numar de biciclete spre inchiriere si plimbare doritorilor in timpul evenimentului.

Standul H20 Shop va oferi o reducere substantiala pentru fiecare pereche de casti adusa spre reciclare, la achizitia unei noi perechi de casti Skullcandy.

Asociatia Pasi catre viata  va oferi limonada pentru a sprijini cauze sociale si eco asa cum v-a obisnuit si la alte manifestari urbane ale Bucurestiului.

De la ora 19:00, atitudinea eco este rasplatita cu muzica de calitate: Dj Dan Bazix si Dj Dudawles vor incalzi atmosfera in ritmuri de Drum&Bass, iar de la ora 21:00 trupa Sistem, recunoscuta pentru implicarea in actiunile ecologice, va oferi un concert tuturor bucurestenilor prezenti.

 *

Despre Apa Nova Bucuresti
Apa Nova Bucuresti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durata de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare din Bucuresti.
Apa Nova Bucuresti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apa, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri