Anticearcănul, un produs de machiaj indispensabil

Cearcănele nu au neapărat legătură cu vârsta, însă e drept că după 30 de ani, începem să folosim anticearcănul tot mai mult. Îl folosim însă corect?

Anticearcanul, indispensabil

Alege textura potrivita de anticearcan

Apariția cearcănelor poate avea legătură cu oboseala, cu moștenirea genetică sau cu un dezechilibru în organism pe care este bine să-l investighezi îndeaproape. Indiferent de aceste cauze, cred că ai constatat că după 30 de ani anticearcănul este indispensabil din trusa de cosmetice. Îl folosim mai tot timpul, însă adesea se întâmplă ca încercările de a camufla urmele colorate din jurul ochilor să atragă, de fapt, și mai mult atenția asupra zonei respective.

Unde greșești?

Cel mai adesea, folosești o culoare mult mai deschisă a produsului în comparație cu nuanța fondului de ten, ceea ce atrage imediat atenția asupra zonei de sub ochi. Un alt motiv ar putea fi alegerea texturii nepotrivite – cea cremă, dacă nu are în compoziție și ceară, se va strânge inestetic (o soluție este aplicarea unei creme hidratante înainte de a începe machiajul propriu-zis). O variantă ar putea fi și anticearcănul lichid, însă acesta este util doar pentru acoperirea cearcănelor de intensitate redusă.

Culoarea potrivită

Nu există o culoare universal recomandată, pentru că aceasta se raportează mereu la culoarea cearcănelor. Dacă, spre exemplu, ai cearcăne de culoare închisă, vei alege un anticearcăn în nuanțe de piersică, pentru a crea un echilibru cromatic. Iar dacă ai cearcăne în nuanțe rozalii, vei opta pentru anticearcănul galben. De asemenea, nuanța anticearcănului va fi apropiată de cea a fondului de ten, altfel riști să creezi celebri 'ochi de panda'.

Cum aplici anticearcănul?

Aplică produsul prin mișcări de tapotare, și nu circulare. În acest fel, cantitatea de produs este distribuită uniform pe sufrafața pielii. Folosește anticearcăn și pe nas, întrucât, din cauza porilor mai mari și a transpirației, fondul de ten nu rezistă foarte mult.

Ce obții?

Aplicat atât în colțul intern, cât și în cel extern al ochiului, anticearcănul ajută la obținerea unei priviri mai vii, mai luminoase. Aplicat pe mijlocul funții și pe bărbie, vei crea, de asemenea, un efect de luminozitate, iar dacă aplici o cantitate mică de produs în colțurile gurii și deasupra acestora, vei reuși să dai impresia de buze pline.

 

Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete