Manichiura acasă – cele mai frecvente greșeli

Manichiura acasa e ușor de realizat

Pentru unele dintre noi, manichiura la salon este unul dintre acele momente de răsfăț la care n-ar renunța niciodată. Pentru altele însă, este mult mai eficient să o realizeze acasă – economisesc mai mult timp.

Manichiura acasa e ușor de realizat

Nu este atat de complicat sa faci manichiura perfectă și acasă

Pe de altă parte, când vine vorba despre manichiura realizată acasă, lipsa rezistenței este prima pe listă la capitolul nemulțumiri. Însă acest aspect poate fi remediat ușor, atunci când acorzi timpul necesar pregătirii unghiilor și respecți pașii pe care ți-i propunem mai jos.

Curăță unghia

Înainte de a face orice altceva, curăță suprafața unghiei de lacul de unghii precedent. Folosește un dizolvant de unghii fără acetonă și păstrează-l pe-aproape, pentru că îl vei folosi din nou.

Problema cuticulei

Dacă la salon obișnuiești să ții unghiile în apă călduță, astfel încât cuticula să se înmoaie, acasă poți înlocui acest pas cu utilizarea unui ulei special. Și asta pentru că, în contact cu apa caldă, nu doar cuticula este afectată. Și suprafața unghiei are tendința de a se expanda și de a reveni la dimensiunea inițială mai târziu, de regulă după aplicarea ojei – ceea ce, în unele cazuri, poate echivala cu apariția unor crăpături în ojă, care duc la deteriorarea rapidă a manichiurii. Bineînțeles, evită folosirea apei calde în primele ore după realizarea manichiurii.
Împinge cuticula spre rădăcina unghiei, în loc să o tai. Este mai simplu, mai practic și mai igienic, întrucât tăierea cuticulei poate aduce cu sine posibilitatea de infecții.

Manichiura, la final

Șterge din nou unghiile cu dizolvantul de lac de unghii, pentru a șterge orice urmă de substanță grasă de pe unghii, care ar împiedica aplicarea uniformă și rezistentă a lacului de unghii.

Întotdeauna folosește o bază pentru unghii, care o va proteja de pătarea unghiei cu pigmenți din ojă. Aplică două straturi subțiri de lac de unghii și așteaptă două minute între aplicări, pentru ca acestea să se fixeze mai bine. La final, aplică un strat de lac de unghii protector.

 

Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock.com

Cum poti sa-ti faci acasa manichiura semipermanenta perfecta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete