Vrei să le știi: 5 trucuri de machiaj cu fond de ten și concealer

Fondul de ten nu doar îți uniformizează tenul și ascunde unele mici probleme, ci poți face ceva mai mult de atât. Iată cum să îți ascunzi cearcănele cu concealer și fond de ten și alte câteva idei pe care orice femeie trebuie să le știe:

fond-ten

foto femeie se machiază via Shutterstock

Cum ascunzi cearcănele corect

În primul rând, înainte să aplici concealerul trebuie să aplici fondul de ten. Astfel concealerul se amestecă mai ușor pe piele. În al doilea rând, ca să ascunzi cearcănele eficient și corect, trebuie să desenezi cu batonul corector sau pensula (dacă ai concealer lichid) un triunghi cu baza în sus. Baza triunghiului este de lungimea ochiului, iar vârful se întinde în jos peste pomeți. După ce îl trasezi, hașurează-l pe interior de două ori, apoi întinde cu pensula pentru fond de ten.

Ca să nu se mai întindă fardul de pe pleoape

Dacă nu folosești un primer înainte să te machiezi (primer – baza de machiaj care fixează fardurile), nici nu este nevoie să cumperi unul dacă ai deja un concealer. Înainte să aplici fardurile de pleoape, întinde și masează bine un pic de concealer în piele.

Cum să arăți odihnită

Ochii sunt primii care te dau de gol atunci când nu te odihnești destul. Ca să nu mai arate 'obosiți', ai nevoie doar de un pic de concealer cu o nuanță mai deschis decât pielea ta. Aplică produsul imediat sub sprânceană și în colțul interior al ochiului, apoi întinde cu un deget. De fiecare dată când ești obosită, fă-ți un machiaj luminos.

Conturează-ți buzele cu concealer

De fiecare dată când folosești un ruj într-o culoare puternică și când vrei să-l scoți frumos în evidență, conturează-ți buzele cu concealer. Mai exact, folosește produsul exact în afara buzelor, apoi întinde-l bine și amestecă-l cu fondul de ten. Rujul nu se va întinde mai departe și buzele vor arăta foarte bine.

Fă-ți singură un concealer hidratant

Dacă nu ai puncte, coșuri sau alte probleme de ascuns pe față, atunci îți poți face un concealer hidratant care să îți uniformizeze tenul: amestecă un pic din crema hidratantă zilnică în concealer (pe mână sau în palmă) și omogenizează. Întinde produsul apoi pe față. Poți face același lucru și cu fondul de ten.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete