Andreea, o luptă de zece ani pentru viață! Povestea ei te va impresiona
Andreea duce o luptă de zece ani pentru viață! Este elevă a Colegiului Național 'Nicolae Grigorescu' din Câmpina, iar notele de zece sunt pentru ea ceva obișnuit, doar că ea nu este un copil la fel ca toți ceilalți, ci viața a pus-o la mare încercare.
Andreea Dumitran luptă de zece ani pentru fiecare zi de viață, din cauza unei tumori cerebrale. Curând va pleca în Germania, pentru un tratament care costă 9.000 de euro în fiecare etapă a lui. De aceea, pentru ca visul frumos al Andreei –acela de a trăi – să nu se spulbere, copila are nevoie de ajutorul nostru.
“Fiecare etapă de tratament de 12 zile ne costă 9.000 de euro. Pentru noi este enorm și de aceea sperăm ca fetița noastră, care este o luptătoare, să aibă alături cât mai mulți oameni care să o ajute să strângă acești bani”, este apelul lui Gabriel Dumitran, tatăl micuței.
Andreea, o luptă de zece ani pentru viață! Povestea ei te va impresiona
Trista poveste a fetei, elevă eminentă a Colegiului Național 'Nicolae Grigorescu' din Câmpina, a început când avea ceva mai mult de opt ani. Scăderea poftei de mâncare, kilogramele date jos extrem de rapid, vărsăturile, starea generală proastă pe care o acuza copila i-au făcut pe părinți să o ducă la medic. În 2009 diagnosticul a venit nemilos: tumoră trunchi cerebral infiltrativă.
“Ne-au spus că tumora e inoperabilă și, drept urmare, am început rapid ședințele de chimioterapie. Cele de radioterapie nu le-am putut face în România pentru că, la vremea aceea, aparatul de la Fundeni era stricat…”
După doi ani de chimioterapie făcută în România și alți doi în care copila a fost doar ținută sub strictă supraveghere, boala a recidivat. Au urmat o operație pe creier extrem de dificilă, efectuată în Elveția, dar și alte ședințe de chimio și radioterapie efectuate în România.
Acum pregătirile pentru o nouă etapă de tratament și investigații ce se vor derula în Germania, la “Fachklinik Dr. Herzog”, timp de 12 zile, au intrat în linie dreaptă. Andreea a fost supusă unor noi seturi de controale și analize – printre care RMN-uri cerebrale și electromiografii -, ale căror rezultate îi vor contura starea de sănătate. Setul de analize va primi o interpretare atât de la specialiștii români care o țin sub observație, cât și de la medicii germani care încearcă să găsească soluția salvatoare în lupta pe care Andreea o duce cu cancerul la cap.
“Fetița noastră a făcut, conform programărilor, un RMN cerebral și o electromiografie. Cu rezultatele investigațiilor vom merge apoi la un neurolog pentru că tumora pare să fi produs anumite efecte neurologice. Mers dificil, folosirea cu greutate a picioarelor, mai ales a celui stâng”, ne-a povestit Gabriel Dumitran, tatăl Andreei.
Vestea bună este că tumora nu a crescut în dimensiuni, însă există riscul unor complicații neurologice cauzate de faptul că artere principale au fost prinse în zona de suferință. Zona de suferință din creierul mic este mai afectată.
“Acum, tumora apasă ceva mai mult pe trunchiul cerebral unde de altfel își are rădăcinile. Dimensiunile nu sunt mai mari, dar zona de suferință este mai afectată deoarece tumora s-a înfășurat pe anumite artere. E vorba de o compresie mai mare asupra trunchiului cerebral care poate cauza efecte neurologice”, ne-a explicat tatăl fetiței.
Fundația Ringier ajută de 7 ani micuții grav bolnavi, prin programul său „Ajută copiii', iar publicațiile din grupul Ringier ajută în promovarea cazurilor.
Cei care doresc să o ajute pe Andreea, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREEA». Pentru a dona sume mai mari, puteți dona online pe site-ul ajutacopiii.ro sau transfera bani în conturile Fundaţiei Ringier: RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank. De asemenea, pentru a sprijini Fundația și deci copiii grav bolnavi, puteți redirecţiona 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839.
Foto: arhiva personala
Citește și:
EXCLUSIV AVANTAJE O fetiță de clasa a IV-a a creat un manual pentru copiii cu cerințe speciale