Medicii nu-i mai dădeau nicio șansă, dar, la peste 10 ani de la aflarea teribilului diagnostic, această femeie este perfect sănătoasă și și-a întemeiat familia la care nu mai visa
Soarele răsare, necondiționat, pe strada fiecărui om. Pentru unii mai devreme, pentru alții mai târziu. Dar de răsărit, răsare. Asta este concluzia noastră după ce ne-au căzut ochii pe un forum de discuții în care membrii povesteau întâmplări care de care mai teribile, care le-au marcat existența. Întâmplări care, în cele din urmă, nu au făcut altceva decât să-i întărească și să-i îndârjească în dorința lor de a-și trăi viața.
Elena s-a născut într-o familie cu patru copii. Tatălui îi plăceau atât de mult femeile încât a renunțat la copii pentru a-și satisface plăcerea supremă. După divorț, mama Elenei a plecat în străinătate la muncă. În scurt timp, și-a luat și cei patru copii cu ea. Dar pentru că stătea ilegal, femeia a fost nevoită să se întoarcă în țară. Elena și frații săi au rămas printre străini:
“Tata a fost întotdeauna îndrăgostit (de alte femei). Mama crescut singură 4 copii. Când s-au despărțit, cel mai mic dintre frați avea 4 ani și cel mai mare 11 ani. Ca să facă față cheltuielilor, mama a plecat în străinătate să muncească la curățenie. Nu după mult timp, ne-a luat și pe noi, dar ei i s-a pus interdicție pentru că a stat fără viză. Noi am rămas lângă mătușa noastră încercând să ne facem un viitor, mama în țară. O perioadă tare grea, dar nu atât de grea comparativ cu ce avea să urmeze“, povestește Elena.
Elena a supraviețuit la două hemoragii cerebrale
Până la vârsta de 21 de ani, Elena s-a confruntat cu dureri severe de cap. Nu a fost la medic dând vina pe oboseala pricinuită de faptul că muncea noaptea și pe faptul că fuma mult. Când durerile au copleșit-o, Elena era deja în pragul unei hemoragii craniene. Medicii nu au avut ce să-i facă și au pasat-o de la un spital la altul. În timpul unuia dintre transferurile dintre spitale, Elena a făcut și cea de-a doua hemoragie craniană, care a venit la pachet cu două crize epileptice.
“Lăsați-o să moară aici în spital” i-au spus medicii surorii ei, atunci când aceasta a vrut să-și ducă sora cu avionul la un spital din Turcia. Din cauza presiunii atmosferice, Elena risca să facă o a treia hemoragie cerebrală, care i-ar fi fost fatală. Dar sora ei și-a urmat instinctul fără să asculte de sfaturile medicilor. Și bine a făcut.
Elena a fost operată după 10 zile în Turcia. Durerile de cap au dispărut, iar Elena a început să se gândească cu bucurie la viață și să-și facă planuri de viitor. Fără să știe ce avea să urmeze… Chinul avea să continue.
Lifom, o tumoră mediastinală, mai multe tumori în abdomen și pelvis. Și o dorință nebună de viață
La un an jumate de la operația pe creier din Turcia, Elena a fost diagnosticată cu limfom, o tumoră mediastinală și mai multe tumori la nivelul pelvisului și abdomenului: “Un an de chin de chimioterapie, radioterapie, recoltare celule, am ajuns la transplant. În timpul investigațiilor pentru transplant, ginecologul mi-a spus că nu voi mai putea avea copii niciodată. Nu am întrebat de ce, mă interesa doar să trăiesc. Nu se știa dacă mai ies vie, dar aveam o dorință nebună de viață […]. Și uite-mă azi după 10 ani de la transplant, căsătorită, la casa mea, cu o minune de băiețel de 2 ani“, povestește Elena.
Sursa foto: shutterstock