Alice Cavaleru, mesaj pentru mamele care judecă felul în care își crește fiica: „Nu vreau să cresc o fetiță în rochiță”

Alice Cavaleru, soția actorului Vladimir Drăghia, le-a răspuns recent mămicilor care judecă felul în care alege să crească fiica perechii, pe micuța Zora (2 ani și 10 luni).

Alice Cavaleru, mesaj pentru mamele care judecă felul în care își crește fiica: „Nu vreau să cresc o fetiță în rochiță”

„Postare la miez de noapte pentru că mom-shaming-ul e în floare pe rețelele sociale și nu înțeleg de ce lucrurile trebuie să fie așa albe sau negre. Pardon, roz sau albastre.

Cât a fost bebelușă Zora, m-am tot gândit că are timp să poarte rochițe. Trebuia să stea comod îmbrăcată. Ca un bebeluș, nu ca o păpușă ridicolă.

Zora face tumbe toată ziua, cum ar fi să-i vină rochia-n cap că nu-s eu întreagă la cap? Alergăm mereu și ne jucăm cu mingea. Ea face ture prin casă cu bicicleta.

Ce să-i fac? S-o opresc și să-i spun că ea trebuie să stea-n rochiță, frumușel? Nu vreau să cresc o fetiță în rochiță, citind Cenușăreasa și visând din vârful patului la prințul ei.

Copilăria e prea frumoasă ca să o transformăm într-un teatru ieftin, cu tot felul de costumații exagerate. Doar o clamă cu o buburuză își face mai bine treaba.”

Alice Cavaleru: „În ultimul timp, Zora chiar poartă rochițe”

„Faza funny e că nu se mai opresc femeile astea cu hate-ul (sau poate e doar una suficient de obsedată încât să facă atâtea conturi false), deși, în ultimul timp, Zora chiar poartă rochițe.

A început în Bali și de atunci chiar poartă … Nici nu mi-am dorit să-i dau haine unisex toată viața. Ideea era să vrea ea! Nu să o fac să creadă că trebuie să poarte rochițe zilnic.

Că „așa fac fetele”. A avut mereu câteva rochițe și când a început să le ceară, am luat și eu mai multe. De curând mi-a cerut brățări și balsam de buze. I-am luat brățări și balsam de buze.

Ne jucăm cu păpușile din Frozen și facem prăjiturele la bucătărioara ei. De ce nu e suficient? De ce trebuie să aibă și pompoane roz pe cap?

Nu văd nimic rău nici în faptul că unii băieți se uită la Frozen sau se joacă cu bebeluși de jucărie.”

Alice Cavaleru: „Trebuie să ne creștem copiii cât mai autentic”

„E important să lăsăm copiilor dreptul de a alege, ca ei să nu fie produsele unor clișee. Trebuie să ne creștem copiii cât mai autentic, nu spălați pe creier că băieții trebuie să conducă mașini și fetele trebuie să fie frumoase ca să le placă ei.

Suntem în 2020. Nu ne mai trăim viața ca niște marionete pentru că așa vrea societatea. Suntem liberi să fim ce vrem, cum vrem și e datoria noastră ca următoarea generație să fie mai liberă, mai fericită, mai conștientă.

Ne trezim și noi, da?”, a scris Alice, pe contul personal de Instagram.

Foto: Instagram

Citește și:

Planurile actriței Tily Niculae date peste cap de pandemia de coronavirus: „Nu va mai fi nimic din ceea ce ne doream”

Părinții Ancăi Lungu locuiesc în Suceava, cel mai mare focar de infecție cu virusul COVID-19 din țara noastră: „Tatăl meu este într-o situație mai delicată”

Câte kg a luat Lili Sandu până acum în timpul sarcinii? „Nu mi-ar fi plăcut să trec prin sarcina asta cu supă”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete