Alexandru Tomescu în Turneul Național Stradivarius

Alexandru Tomescu în Turneul Național Stradivarius

foto Bogdan Dinca (1)Cut

La baza Turneului Naţional Stradivarius In the mood for Prokofiev'Mai – Iunie 2014 se află o reţetă de succes: doi artişti de renume internaţional:AlexandruTomescu şi Eduard Kunz care colaborează din 2013, iar concertele şi recitalurile în care au evoluat împreună au avut ecouri extraordinare.

Acest proiect dedicat Fundației Hope and Homes for Children România cuprinde un program valoros şi atractiv pentru publicul de pretutindeni: Integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de Serghei Prokofiev, precum şi o serie de lucrări de acelaşi compozitor pentru aceste două instrumente.

Itinerariul cuprinde 12 oraşe din ţară şi au la bază o cauză socială impresionantă proiectul Hopeand Homes for Children România.

Toate acestea constituie un eveniment de anvergură, continuând tradiţia care a plasat Turneul Naţional Stradivarius în topul celor mai importante evenimente culturale ale stagiunii de muzică clasică

Despre Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluţie în muzica clasică românească. După ce a câştigat cele mai mari competiţii muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini' sau Marguerite Long – Jacques Thibaud, la Concursul Internaţional „George Enescu ', Alexandru a decis să se reîntoarcă în România şi să contureze divers peisajul manifestărilor artistice autohtone. Este artistul care, în 2006, a avut curajul să înfiinţeze primul turneu de muzică clasică din România, susţinut exclusiv din fonduri private. Este muzicianul care a creat unul dintre cele mai cunoscute repere muzicale din România: Turneul Naţional Stradivarius, ajuns în 2013 la cea de-a şasea ediţie, fiind singurul artist român din zona clasică ce vinde CD-uri şi DVD-uri în tiraje de peste 5000 de exemplare.

Alexandru Tomescu este susţinător al HHC România din anul 2012. Fiind deja un veteran al campaniilor sociale, eforturile sale se concentrează în prezent către proiectele de restructurare a sistemului de protecţie a copilului, derulate de HHC.

Având ca deviză „O casă şi o familie pentru fiecare copil', Hopes and Homes for Children este o fundaţie care în cei 15 ani de activitate a reuşit să închidă toate orfelinatele de tip vechi din Jud. Maramureş, schimbând vieţile a aproape 20.000 de copii.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri