Alexandra Ușurelu: “Muzica mea e o apă care leagă oamenii”

Noul concept concertistic

Devenite deja o tradiție, concertele-eveniment susținute în luna ianuarie de Alexandra Ușurelu sunt de-acum un fenomen ce adună un public din ce în ce mai numeros, de la an la an. Pe 30 ianuarie 2017, artista a susținut două concerte simfonice sold-out la Teatrul Național din București, iar spectacolul „Am să fiu eu casa ta, pus în scenă la Sala Mare a TNB, a devenit rapid un reper de bun-simț și calitate.

Formatul de concert cu orchestră al Alexandrei este deja bine-cunoscut de publicul bucureştean, ce a fost cucerit în iarna lui 2016 cu spectacolul simfonic „Pur', desfășurat tot cu casa închisă în Sala Mare a Teatrului Național şi care a fost numit „Un concert ca o îmbrăţişare. Un spectacol deplin. Un spectacol-concept rafinat şi rotund'.

Disponibil acum în format DVD&blu-ray, concertul „Pur' a setat noi standarde în producția de spectacole ale artiștilor indie. Anul acesta, Alexandra, cea despre care s-a spus că este o „Norah Jones a României', va duce pentru prima oară și în țară acest concept de concert, alături de bandul său și de o orchestră de cameră.

La Iași (Casa de Cultură a Studenților), pe 14 februarie, la Cluj (Casa de Cultură a Studenților), pe 1 martie, la Timişoara (Sala Capitol a Filarmonicii Banatul), pe 11 martie, și la Constanța (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski'), pe 6 aprilie 2017, Alexandra va interpreta atât compoziţii noi, ce se vor afla pe următorul album, cât și cele mai de succes cântece de pe albumul său de debut, „La capătul lumii', de trei ori nominalizat, la numai trei luni de la lansare, la Gala Premiilor Muzicale Radio România la categoriile: „Cel mai bun debut', „Cel mai bun album' şi „Cel mai bun duet'.

Melodia care dă titlul albumului, scrisă pentru ea de Bobby Stoica, ex-Voltaj, cel care a reuşit cu doi ani în urmă să şi cucerească inima Alexandrei devenindu-i soţ, este un eseu superb despre regăsirea de sine, despre tărâmurile din noi rămase fără griji şi tristeţi şi despre distanţa faţă de tot ceea ce ne degradează sufletele. Fiindcă aşa este ea construită, spune.

Este un om care iubește interiorizarea, fără reflectoare şi camere care să-i scotocească prin suflet dacă ea nu-şi doreşte asta, un om care iubeşte simplitatea şi decenţa, care se bucură când e linişte, calm şi multă lumină.

O voce dăruită oamenilor

Despre delicata artistă, despre omul care este ascuns acolo, sub umbrele fabuloase ale muzicii pe care o aduce lumii, actorul Marius Manole spunea, cu ocazia lansării recentului videoclip al Alexandrei Ușurelu: „Îmi place cum există, îmi place discreția cu care își face loc în lume. Muzica ei mi se potrivește perfect. Mi-a plăcut mult să lucrez cu ea.

Alexandra Ușurelu e un om care adună în jurul ei energiile pozitive, le dă glas și îi face pe oameni puțin mai fericiți'. Cât despre planurile de viitor ale Alexandrei, ei bine… va continua să cânte. Pur şi simplu, să cânte, căci, dacă Dumnezeu i-a dat vocea, înseamnă că îi place să o asculte. Îi spun asta, iar tânăra cantautoare surâde, delicat şi modest: „E frumos spus, mulţumesc. Da. Şi, peste toate, asta este lumea mea. Lumea mea se împarte în visuri și fapte, iar fiecare pas de până acum mi-a îmbogățit această lume.'

Biletele la concertele din turneul „Am să fiu eu casa ta', susținut de Alexandra Ușurelu alături de bandul său și de o orchestră de cameră, pot fi achiziționate din rețelele eventim.ro, iabilet.ro, biletmaster.ro și de la distribuitorii autorizați.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: Gina Buliga, Sorin Ghinea, Vali Greceanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete