Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. Absolvenții de liceu susțin astăzi proba la alegere

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă

Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă, se desfășoară astăzi, elevii având de rezolvat subiectele materiei pe care și-au ales-o, în funcție de profilul liceului pe care l-au absolvit. 

Începând cu ora 9, absolvenții de liceu au intrat în sălile de examen, urmând să primească foile cu subiecte. Pentru rezolvarea acestora, elevii vor avea la dispoziție 3 ore. Cei care au terminat un liceu cu profil real au avut de ales între fizică, chimie, informatică și biologie animală și vegetală sau anatomie, în timp ce absolvenții de la uman au avut la dispoziție materii ca logică, psihologie, economie, filosofie, sociologie sau geografie.

Noutatea examenului de Bacalaureat din această toamnă este reprezentată de modul în care se desfășoară probele. Astfel, dacă în anii trecuți elevii treceau întâi de toate prin emoțiile evaluării competențelor lingvistice și digitale, în această sesiune au susținut mai întâi probele scrise. În plus, proba la alegere nu mai este susținută vinerea, așa cum s-a întâmplat în celelalte sesiuni, ci joia, imediat după proba obligatorie a profilului.

Examenul de Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă, continuă cu testarea competențelor lingvistice și digitale, în perioada 25-31 august. Rezultatele vor fi publicate atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și la avizierele unităților de învățământ, pe data de 1 septembrie. Cei care consideră că nota nu este una corectă și își doresc o recorectare a lucrării pot depune contestație tot pe data de 1 septembrie, între orele 16-20, urmând ca rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, să fie publicate pe 6 septembrie.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. Elevii susțin azi proba la matematică sau istorie

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura română

Noi modificări ale examenului de Bacalaureat 2017. Ce aduce nou sesiunea din toamnă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie