Ajutati-o pe Stefania!

Povestea Stefaniei este una dintre multele cazuri sociale despre care cititi zilnic sau macar saptaminal in pagini de ziar, reviste sau on-line. Poate ca v-ati pierdut rabdarea, poate ca v-ati pierdut increderea, poate ca aveti propriile vostre probleme, necazuri, lipsuri de tot felul. Traim intr-o tara bolnava, in care sistemul sanitar a fost adus in pragul falimentului financiar si moral. Pacientii sunt plimbati dintr-un spital in altul, cazurile de malpraxis sunt tot mai frecvente, poate si din cauza lipsei de aparatura performanta de investigatie si interventie chirurgicala.

Tehnici medicale care in alte tari civilizate sunt relativ accesibile publicului platitor de taxe si asigurari, la noi sunt doar de domeniul science fiction. Iar ca sa poti beneficia de ele ai nevoie de bani, multi bani, cit multe salarii decente la un loc, in conditiile in care parintii Stefaniei sunt departe de a avea un venit cit de cit suficient.

Nici daca ar renunta la hrana si la cheltuielile stricte, n-ar putea sa puna deoparte bani pentru a o duce pe Stefania la clinica din Germania. Iar medicii romani s-au declarat depasiti de situatie, neputind sa opereze malformatia respectiva, care se numeste microftalmie – adica ochiul cu pricina e mai mic si nefunctional.

Parintii Stefaniei, ei insisi foarte tineri si speriati ca nu pot face fata situatiei, au scris la redactia Emisiunii “O data-n viata”, difuzata de TVR1, in fiecare vineri seara la ora 21 si prezentata de inimoasa Iuliana Tudor. Aceasta emisiune e o combinatie de divertisment de buna calitate si cazuri sociale care isi gasesc rezolvare prin intermediul telespectatorilor si al participantilor la emisiune, celebri cintareti si instrumentisti de muzica populara, precum si invitati ai acestora.

La editia de saptamina trecuta, am fost invitata sa prezint si sa sustin cazul Stefaniei, impreuna cu o alta colega din presa si in compania cintaretului de muzica populara Aurel Tamas. Experienta in sine a fost una speciala, in doar doua zile am invatat sa dansez in stil maramuresean si sa cint in public doua melodii populare, lucruri pe care nu le facusem niciodata inainte.

Avantajele mele au fost faptul ca, fiind copil crescut la tara, intr-un sat din judetul Neamt, nu-mi sunt straine nici cintecul, portul si dansul popular pe care le-am mai “exersat” la cite o nunta; in plus, m-a motivat foarte tare faptul ca efortul meu ar putea ajuta la rezolvarea cazului Stefaniei. Ceea ce am reusit sa fac intr-o prima etapa a fost sa iau legatura cu companii de transport aerian care sa asigure gratuit transportul fetitei impreuna cu un insotitor la clinica din Germania.

Una dintre companiile contactate a fost impresionata de cazul Stefaniei si s-a oferit sa ii ajute cu acest transport. Gestul acestei companii e cu atit mai impresionant cu cit a dorit sa-si pastreze anonimatul. Asadar, problema transportului a fost rezolvata, Stefania mai are nevoie sa stringa banii pentru investigatiile si operatia de la clinica din Heidelberg. Pentru acest lucru, are nevoie si de ajutorul vostru financiar, oricit de mic.

Povestea si datele ei de contact le puteti citi si pe adresa http://www.dobrestefania-stefania.blogspot.com sau imi puteti scrie pe adresa daniela.teodorescu@edipresse.ro

Daniela Palade Teodorescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii