Ai această plantă în grădină? Scapă imediat de ea pentru că îți poate aduce amenzi usturătoare

planta care iti poate aduce amenzi usturatoare

planta care iti poate aduce amenzi usturatoare

Plantele care cresc pe terenurile neîngrijite sunt adesea cauza răspândirii anumitor boli, motiv pentru care senatorii și deputați au decis care este planta ce trebuie eliminată din grădini, iar cei ce nu se conformează riscă să fie amendați.

Ambrozia este planta pe care senatorii și deputați vor să o elimine de pe toate terenurile. Această plantă se dezvoltă mai mult la sfârșitul verii și este sursa apariției alergiilor, unele dintre ele având manifestări foarte grave, potrivit stirileprotv.ro. Ambrozia elimină în aer o cantitate destul de mare de polen, iar acesta afectează anual foarte multe persoane. Netratate, alergiile provocate de ambrozie se pot transforma în astm.

Ambrozia a fost declarată “specie periculoasă pentru sănătate” de către Comisia Europenă, motiv pentru care ea trebuie să dispară de pe suprafața terenurilor.  Pentru că poate provoca afecțiuni foarte grave, deputatul Ionuț Stroe a propus un proiect de lege care își dorește să îi oblige pe proprietarii de terenuri să îndepărteze această plantă, indiferent de metoda folosită. Astfel, aceștia sunt obligați să elimine această plantă măcar o dată pe an, iar în caz contrar riscă amenzi între  1.500 si 10.000 de lei. În cazul terenurilor deținute de persoane juridice, amenzile sunt mult mai mari, valoarea acestora fiind cuprinsă într 10.000 și 50.000 de lei.

România nu este singura țară care dorește să introducă o lege împotriva ambroziei, ci astfel de măsuri au fost luate și în țări ca Italia, Elveția sau Germania. Proiectul de lege propus de Ionuț Stroe urmează să fie dezbătut și să se stabilească dacă legea va intra în vigoare.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 plante otrăvitoare pe care le ai și tu în grădina ta

Plantele care îți ajută fierea să funcționeze după mesele copioase de Paște

5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

 

Citește mai multe despre cât de periculos este polenul de ambrozie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri