Află la ce oră te ascultă cu atenţie soţul

cuplu

Pe tine te ascultă cu atenţie soţul când vrei să îi spui ceva important? Conform dailymail.co.uk, în urma unui studiu britanic comandat de un lanţ de magazine despre când este bine ca soţiile să abordeze probleme delicate s-au aflat anumite date care pot veni în sprijinul consolidării cuplurilor. Acest studiu s-a efectuat pe un eşantion de 1000 de bărbaţi şi femei.

Citeşte şi Cinci detalii la care sunt atenţi bărbaţii atunci când vorbesc cu tine

Ora la care te ascultă cu atenţie soţul

Se pare că cel mai bine să ai o discuţie importantă cu soţul sau partenerul de viaţă este ora când s-a încheiat ziua de lucru şi vă aşezaţi liniştiţi să luaţi cina în familie. Mâncarea pregătită frumos are rolul de a detensiona lucruile, însă este foarte important tonul pe care îl folosiţi în abordarea problemei care vă macină.

Potrivit sondajului respectiv, momentul cel mai indicat pentru a discuta lucruri importante ar fi în jurul orei 20.15. Ora 8 pm a venit, de probleme ai vorbit.

Când are timp soţul sau partenerul

Conform mediafax.ro aceştia au răspuns astfel:

 • aproximativ 50% din persoanele chestionate au afirmat că preferă să vorbească despre lucruri mai serioase în timpul cinei.
 • 39% dintre bărbaţi au răspuns că ei preferă să abordeze probleme importante atunci când sunt la volan. (Se ştie că bărbaţilor le place foarte mult să conducă pentru că îi relaxează)
 • 20% dintre membrii sexului tare au spus să dacă în timpul discuţiilor persoana feminină vrea să ceară un favor cel mai bine pentru a-l obţine este să se întâmple în prezenţa rudelor
 • femeile însă au relevat faptul că ele preferă să discute astfel de probleme dimineaţa, în jurul orei 08.20.
 • 3/4 dintre respondenţii de sex masculin au menţionat că nu le place deloc să fie deranjaţi cu astfel de discuţii când fac duş
 • o mare parte dintre femei au spus că le este foarte greu să vorbească despre treburi serioase cu soţii lor dacă ei sunt ocupaţi cu jucarea unor jocuri video. Se pare că doar 1% dintre bărbaţi acordă atenţie jumătăţii în acele momente.
 • 92% dintre bărbaţi au spus că dacă urmăresc un meci de fotbal nu pot fi atenţi la o discuţie de acest nivel. Aşadar “băgaţi la cap” doamnelor.
 • 95% dintre domni au răspuns că pur şi simplu îi deranjează foarte tare dacă în timp cei ei urmăresc un film sau serial, consoartele încep să le vorbească “vrute şi nevrute”
 • tot acest studiu a relevat faptul că bărbaţii pot accepta foarte uşor să facă treburi prin casă dacă în schimb sunt scăpaţi de gura soţiei.

Fraze deranjante

În urma studiului realizat de britanici au ieşit la iveală următoarele lucruri:

 • 42% dintre femei au spus că o discuţie în care bărbaţii răspund “Totul e OK”  le sperie teribil, fiindcă intuitiv ele cred că atunci ei gândesc exact contrariul.
 • peste 80% dintre bărbaţi au răspuns că propoziţia “Trebuie să vorbim” o consideră cel mai înspăimântător debut de conversaţie

Citeşte şi Preotul Constantin Necula despre viața de cuplu: Femeia este net superioară bărbatului'

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro